torsdag 24 september 2015

När Fantomen jobbar står klockan stilla

» Mångsysslare

Fantomen Annika
Jag noterar att SEB:s aktieägare börjar bli oroliga för VD:n Annika Falkengrens hälsotillstånd. Man är oroliga för att hon fått för mycket arbetsuppgifter och tycker nog innerligt att hon borde avlastas en aning. Annika Falkengrens lön för sin heltidstjänst som VD för SEB var förra året 19,9 miljoner kronor. Detta ger en timlön på cirka 9.550 kronor! Vilket ju inte direkt är någon svältlön. Hur som helst har Annika Falkengren till detta lite kompletterande extraknäck. Hon sitter i styrelsen för Securitas, hon sitter i styrelsen för Scania, hon sitter i styrelsen för Wallenbergs holdingbolag Foundation Asset Management, hon är ordförande för Bankföreningen. Och till detta ytterligare ett litet extraknäck, som styrelseledamot i Volkswagen! En del har kanske en rädsla för att om Annika Falkengren ska sköta alla dessa uppdrag och dessutom jobba HELTID för SEB så blir det för lite tid för familjen och återhämtning. Det är sådant som i längden skapar hälsoproblem. Jag tycker det är skönt att man från SEB:s sida känner omtanke om Annika Falkengrens hälsa. Kanske är det så att hon ska dra ner sin anställning vid SEB till en halvtid? Hon klarar nog ekonomin på 10 miljoner om året. Det kan nog bli några slantar över till en pensionsförsäkring också så att inte pensionen blir för låg om hon nu drar ner på arbetstiden. För vi kan väl inte tro att det finns en misstanke om att hon sköter en del av alla extrauppdrag på ordinarie arbetstid vid SEB, som ju dom betalar för?

Fast huvudägaren Wallenberg är inte oroliga enligt SEB:s styrelseordförande Marcus Wallenberg. En sådan här supermänniska klarar allt. Så nu har hon presenterat en superplan för SEB:s kommande 10 år. Med dessa 20 miljoner i årslön så är ju naturligtvis Annika Falkengren en supermänniska. 40 timmar på SEB och sedan alla styrelseuppdragen är väl inget för en Näringslivets Fantomen. När Fant... f'låt Annika jobbar så står klockan stilla!

» Kungen och jag har något gemensamt

Det trodde ni kanske inte, men Hans Majestät Knugen och er bloggare har faktiskt något gemensamt. Vi har båda tydligen lockats av ett erbjudande från tidningen Dagens Industri och tagit en provprenumeration. Varje morgon trillar den in genom brevinkastet med en hemtrevlig duns tillsammans med resten. Men, tydligen gjorde den inte detta hos Knugen för någon dag sedan. Istället fick någon anställd vid 04:00-tiden i uppdrag att ringa och efterlysa tidningen. Uppenbarligen är utbildningsnivån inte så hög bland Hovets anställda, så istället för att ringa kundtjänsten hos tidningsdistributören ringdes Dagens Industris redaktör Maria Schultz upp för att reklamera att det inte kommit någon tidning till Knugen. Om Hovet hör av sig kan dom få min gamla tidning. Jag kan skicka upp den bara jag får betalt för portot.

Gå med i Republikanska Föreningen om du tycker att alla ska ha samma behandling. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

» Centern på hal is

Centern
Medan Annie Lööf är hemma och tar hand om nyfödda lilla beppen ska Centern ha partistämma. Två intressanta frågor att diskutera är partiledningens helomvändning på uppdrag av den s.k. Stureplanscentern. Dvs att Sverige ska gå med i NATO. En fråga som nog lär bli rejält debatterad om inte omtanken om Annie Lööf blir för stor. En annan spännande fråga att diskutera är blivande andre vice ordförande Fredrik Federley som i Svenska Dagbladet öppnar upp för ett samarbete med Sverigedemokraterna. Fast det blev kanske lite väl provokativt från Centerns ledande provokatör. Han utryckte sig "olyckligt" blev den officiella kommentaren från partiet. Dålig början på den nya posten? Vi får se hur Annie Lööfs plan att ta över ledarposten inom Högeralliansen fungerar i verkligheten.

Inga kommentarer: