tisdag 1 september 2015

Sven Tycker förvånar

» Hurra för Anders Borg

Anders Borg
Jag såg att Anders Borg verkligen överraskat (och säkert chockat sina partikamrater) när han gått ut och föreslagit ett avskaffande / avvecklande av Ränteavdragen. I den här frågan har han för en gångs skull helt rätt. Ränteavdragen är en del av det svenska skattesystemet som gynnar de som redan har sitt på det torra. Ränteavdragen kostar de svenska skattebetalarna många sköna miljarder (mer än 30 miljarder varje år) samtidigt som de stora mottagarna av dessa bostadssubventioner bor i de välbeställda moderatghettona. Helt rätt Anders Borg, det är dags att börja avveckla ränteavdragen som bara blåser upp bostadsbubblan.

Dom är giriga
Inne på skatter, så skrattade jag gott när jag i gårdagens Svenska Dagbladet läste Tove Lifvendahls rader under rubriken På bekostnad av riktiga jobb. Det handlar naturligtvis om mångmiljardbidragen (18 miljarder på ett år) till delar av det svenska Näringslivet genom den sänkta arbetsgivaravgiften för ungdomar. En subvention av delar av Näringslivet som hade som syfte att skapa nya jobb till ungdomar. Men, eftersom subventionerna ges till alla arbetsgivare och det faktiskt skapats väldigt få NYA jobb enligt de utvärderingar som gjorts så har varje nytt jobb kostat mångmiljonbelopp. Som argument mot avskaffandet av subventionerna (som alltså ännu inte genomförts) använder hon ett telemarketingföretag i Örebro som begärde sig själva i konkurs när beslutet var klart. Men, om företaget begär sig själva i konkurs så snabbt så tyder det väl på att företaget redan innan sänkningen inte gick ihop? En seriös företagare begär väl inte sitt företag i konkurs (och låter andra, t.ex. skattebetalarna, ta smällen) om han räknar med att det inte längre ska vara lönsamt? Då avvecklar man väl företaget under ordnade former. Förklarar man det i konkurs i den situationen så inte tycker jag det låter som ett seriöst företag. Om nu ett telemarketingföretag under några omständigheter kan kallas seriöst? Telefonförsäljare är knappast under några omständigheter seriösa! Nä, kära Tove, du får nog leta upp bättre exempel om du vill att jag ska ta dig på allvar. Kanske ska vi påpeka att det INTE är ungdomar som har svårt för att få jobb. Statistiken visar att arbetssökande ungdomar i snitt får jobb ganska snabbt. De som har problem med att få nya jobb är äldre (över 55 år) som förlorar jobbet och behöver ett nytt jobb. DOM får gå arbetslösa länge om dom överhuvudtaget kan hitta ett nytt jobb. Svensk Näringsliv kan inte fortsätta att vara bidragsberoende!

Några andra som tydligen tjänat tillräckligt med slantar och nu väljer att plocka ut de sista slantarna är Riskkapitalbolaget EQT som nu ska sälja Sveriges största friskolekoncern, Academedia. 90.000 skolelever och vuxenstuderande som spekulationsobjekt! Jag hoppas du är nöjd och känner stark tillfredsställelse Jan Björklund?

» Bedragare del 223

Är det verkligen någon som tror att man får en MacBook som tack för att man testar en sådan via ett mejl utskickat på det här viset? Hur som helst skriver "Anja" på Morgenmailen på det här viset:

Apple
Hej Sven

Är du i behov av en ny bärbar dator, eller skulle du bara gärna vilja ha en? Vi saknar just dig till att testa världens tunnaste bärbara dator - den nya MacBook från Apple.

Apple är på banan med världens tunnaste bärbara dator och den fås i färgerna guld, silver eller rymdgrå.

Hjälp oss med att testa den, så får du lov att behålla den efter testet som tack för hjälpen.

- Ansök nu, och se om du blir vår lyckliga testperson -

Med venlig hilsen / Best regards
Nyhedsportalen/ NewsletterService

Men, jag slänger nog skiten i papperskorgen och hoppas att Anja slutar skicka mer av den här skiten till mig regelbundet. Jag är SÅ trött på det hela. Dessutom vill jag inte ha någon Mac...

Inga kommentarer: