lördag 26 september 2015

Tre Nä Tack

» Den svenska vardagsrasismen

Säg Nej till rasismen
En liten artikel från Kvällsposten får mig att fundera över den svenska vardagsrasismen. De där förflugna orden mellan "vänner". Och även rasismen inom myndigheter osv. Artikeln handlar om polismannen som till ordningsvakten framför synen: - "De där apejävlarna borde skickas hem" om en grupp somalier. En man som uttrycker sig på det viset, oberoende av om den aktuella gruppen uppfört sig illa eller inte, är helt klart inte lämplig att representera "Makten" och "Myndigheten". Det är ju uppenbart att han har en förutfattad mening om vissa grupper, och det innebär att man inte kan förvänta sig att han behandlar ALLA med samma respekt oberoende av ursprung. Och den här formen av rasistiska yttranden "vänner emellan" är farlig, och tyvärr troligtvis mycket utbredd. Detta får mig att tänka på den medelålders man från ett land i Mellanöstern som varit inlåst en tid på min arbetsplats, Migrationsverkets Förvar. Han hade låsts in där eftersom han skulle utvisas då han inte hade rätt att vistas i Sverige. Mannen ville också helst av allt återvända hem. Vid det första försöket att flyga iväg med honom fick han övernatta på ett häkte eftersom flyget avgick allt för tidigt på morgonen från Kastrup i København. Men, resan fick avbrytas i sista sekund eftersom den personal från Polisen som skulle följa med på resan blev akut sjuk. Alltså fick mannen återvända till häktet och tillbringa ännu en natt där innan han kunde återföras till oss. Han vittnade om en mycket otrevlig behandling på häktet i motsats till hur han tyckte vi behandlat honom. Ett nytt försök att flyga iväg honom några veckor senare gick bättre. Då lyckades vi ordna så att han slapp övernatta på ett häkte. Jag hoppas att han nu är tillbaka i sitt hemland, och att hans minne av Sverige inte ska vara allt för mycket präglat av dåligt bemötande utan av vänlighet och mänsklighet. Alla människor ska behandlas med respekt, och detta helt oberoende av ursprung. Och detta gäller av alla, svenskar och finnar, poliser och andra myndighetsrepresentanter. Om man inte kan göra detta, då ska man inte heller ha den typen av arbete.

» Smygande med NATO från Makten

Säg Nej till NATO
Jag noterar att nu har Centerledningen lyckats trumfa igenom ett beslut om att Sverige ska förbinda sig att hjälpa Turkiet om landet hamnar i ny militär konflikt med kurderna. För det är ju just det som ett medlemskap i NATO innebär, att vi förbinder oss att stödja alla andra medlemmar. Beslutet har helt uppenbart kuppats igenom med snabba ryck utan någon större intern debatt styrd av en liten grupp inom partiets ledning. Tyvärr hörde jag inte hela debatten, det hade varit spännande. Mest komiskt av det jag hörde var den lyckliga CUF:are som var helt övertygad om att Ryssland snart kommer att invadera nya områden. Frågan var inte om, utan när! Och för att råda bot på detta vill hon alltså att vi ska ansluta oss till den militärunion som styrs av det land som krigar, bombar och invaderar oftast i andra länder - USA.

Sedan ska vi vara medvetna om att de två M:en, Makten och Militären, just nu gör vad dom kan för att smyga in Sverige i NATO utan någon större debatt och utan politiska beslut. Senaste exemplet är en svensk anslutning till NATO-styrkan Joint Expeditionary Force som Militären med hjälp av Makten i hemlighet är på väg att smyga in oss i. Allt är hemligstämplat!

Svensk Alliansfrihet har hållit Sverige utanför krig i mer än 200 år, något som är unikt i vår värld. Vår Alliansfrihet är äldre än Ryssland och handlar just om att Sverige genom att vara Alliansfria inte ska upplevas som ett hot och ska kunna ta egen ställning när det behövs. Sätt stopp för planerna på att få Sverige att förbinda sig att hjälpa Turkiet, Ungern, Tjeckien, Slovakien osv militärt.

» Bedragare del 230

Ett mejl från en Lina Matsson gör mig lycklig. Tänk så lyckliga dom måste ha blivit på vinn-presentkort teamet när dom fått veta att just mig har dom fått tillåtelse att tilldela en specifik PIN-kod. Jag blir så lycklig när jag får veta att jag kan vinna shopping-presentkort på 10.000 kronor. Så här skriver Lina Matsson:

Hej!

Din e-mailadress: tycker@swl.nu, har blivit utvald!

Vi har precis fått veta att vi har tillåtelse att tilldela dig följande PIN-kod:

PIN-kod: 844763

Med denna PIN-kod är du en möjlig exklusiv vinnare av ett shopping-presentkort på 10 000 kr att använda på H&M, Lindex eller Gina Tricot!

Klicka här och aktivera din PIN-kod och svara på frågorna i vår snabbundersökning:
KLICKA HÄR >>

Vi glädjer oss för din skull!

Lycka till!

Ditt vinn-presentkort.se team.

Fast, livet har ju lärt mig att om något låter allt för bra - så är det också allt för bra. Släng skiten i papperskorgen.

Inga kommentarer: