måndag 20 april 2015

Det finns alltid flera sanningar

Vänsterpartiet
» Stackars Jan: Jo, det kan vara synd om Jan Björklund! Sug på den meningen! Synd om Jan Björklund? Jo, det är Aftonbladets väljarundersökning som publiceras i dagens tidning som är skyldig. För fjärde månaden i rad ligger Jannes Folkparti under 4%-spärren. Och det är ju alltid trevliga nyheter! I månadens undersökning går man från 3,8% till 3,5%. Men man ska ta de här väljarundersökningarna med både en, två och tre nypor salt. I går publicerades Schipstedt-kollegan Svenska Dagbladet sin väljarundersökning, och i denna sjönk Folkpartiet istället från 5,6% till 5,1%. Det är alltså en rejäl skillnad. Här är det istället Kristdemokraterna som ligger precis under spärren på 3,9% (-0,1). Enligt AB ligger Kd på 4,5% (-0,7). De båda undersökningarna är alltså överens om att Centern är störst av Moderaternas röstboskap. I AB på 7,3% (+1,2) och i SvD på 6,5% (-0,1). Moderaterna är fortfarande ensamma mycket större än sina röstboskap är tillsammans. I AB på 24,7% (+0,8) och i SvD på 24,4% (-0,3). På den andra planhalvan är det Miljöpartiet som är den stora vinnaren i AB:s undersökning där man får 8,9% (+2,3) medan uppgången är mer obetydlig i SvD där Mp får 6,1% (+0,4). Det innebär att i SvD är Vänsterpartiet till och med större på 6,7% (+0,2). Även om man är lika stora i SvD på 6,6% (+0,1) så är man där i varje fall mindre än Mp. Socialdemokraterna är hos SvD den stora förloraren (till Mp tydligen) med 27,4% (-2,4) medan man hos SvD ligger helt stilla på 28,8%. Pajasarna i Sverigedemokraterna får rekordhöga siffror hos AB med 16,3% (+0,3) medan man tappar märkbart hos SvD till 12,5% (-1,4). Sifferälskare på olika håll i det politiska spektret kan alltså alltid hitta något kul i de båda undersökningarna. Dessa görs på lite olika sätt vilket förklarar en del av skillnaden. En annan förklaring är väl att väljarundersökningar faktiskt inte är mer tillförlitliga, men kul att läsa och studera är dom trots detta. Folk läser ju skvallertidningar också, man vet att det är lögn, men det är kittlande att läsa. Samma sak med väljarundersökningar. Vi vet att dom inte är sanning, men det är kittlande att läsa.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 51 eller Ge Upp: Jag såg en liten notis om att högerextrema muslimhatarna i Pegida gjort ett nytt försök att hålla demonstration. I Göteborg den här gången. Enligt den notis jag läste lyckades man samla 6 deltagare till demonstrationen. Dom hade vissa problem att överrösta de cirka 1500 motdemonstranter som samlats. Tycker inte ni precis som jag att det är lika bra att Pegida ger upp. Dom har ingen chans i Sverige! Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 148: Jag har en arbetskamrat som heter Elena, och den första tanken när jag fick ett mejl från en "Elena" var att det var hon som letat upp min privata e-postadress. Men så vällde dom in, mejlen från "Elena". I varje fall 5 mejl dök det upp inom loppet av några timmar. Och då blir det ju inte direkt förtroendeingivande.

Ryska mynt
Good afternoon my dear friend!

I am the beginner in the Internet also was the first attempt to find friends in the Internet. I feel slightly uncertainly. I was registered on this site and found your structure. It is interesting to me to learn you closer. I have overlooked to speak you about myself. My name Elena and I am 26 years. I live in small city of Russia. I hope that it does not frighten you. My opinion has no value for you, but I want that you knew that I have only the good relation to you and your country. I want that you wrote to me on my personal address - icomewyziz@yandex.ru

I shall hope that you write to me very soon. I shall send necessarily to you my some photos when you will write to me! And I also want to see your photos. I sincerely wait for your letter. Do not overlook icomewyziz@yandex.ru

Sincerely yours Elena

Sedan kanske man ska påpeka att 26-åriga småtöser är inget för mig. Jag har kommit upp i den åldern när mogna och livserfarna kvinnor är mycket mer intressanta. Du får klara dig utan mig "Elena"! Med tanke på alla mejl som du uppenbarligen skickat ut så befarar jag att det nog blivit några unga killar (mogna gubbar) som blivit lurade.

Inga kommentarer: