fredag 10 april 2015

Inbördeskrig här och där

Sverigedemokraterna
» Sverigedemokraterna - framtidens... Ja, vadå?: Var det någon som såg gårdagens Debatt i SVT där två underliga individer representerande SD-ledningen (Hanna Wigh) och SDU-falangen (Adam Berg) skulle debattera med varandra? Det var i alla fall en upplevelse som var mer komisk än förtydligande! Läget inom Sverigedemokraterna är antingen komiskt eller tragiskt. Vilket som gäller är jag mycket tveksam till. Det är en tragedi att Sveriges tredje största parti fungerar på ett så tragiskt (komiskt) sätt. Har verkligen så många svenskar blivit lurade på det här sättet. Hur som helst leder Sverigedemokraterna överlägset på flera områden. SD är det svenska parti som flest svenskar totalt saknar förtroende för. Man leder också ligan över vilket parti som har flest avhopp. Man leder ligan över vilka som har flest uteslutningar. Sverigedemokraterna är nog överlägset det mest enkelspåriga partiet. Det handlar om främlingsfientlighet / invandringskritik / rasism, och inget annat. Alla frågor slutar i att det är invandringens fel! Till och med den globala uppvärmningen är nog invandringens fel. Fast man saknar egentligen svar på vad det är man vill. Färre icke-svenskar är målet. Men jag har egentligen aldrig sett något förslag på hur detta ska gå till i praktiken. Men det är bara bra att dom bråkar. Fortsätt med det. Kanske kan det göra att fler svenskar inser att detta är en grupp rasister som slåss om vem som ska få sitta närmast köttgrytorna och få arvoden och löner.

Moderaterna
» Det lokala inbördeskriget: Jag har skrivit många gånger om läget inom de lokala Moderaterna i Åstorp och deras ledande företrädare Pontus Pålsson. Sök gärna på bloggen efter tidigare tyckerier i ämnet. Pontus har av personalen på kommunkontoret bedömts som ett arbetsmiljöproblem. Han har, även om han är oppositionsråd, blivit fråntagen nyckeln till kommunkontoret. Ett stort antal tidigare ledande moderatpolitiker i kommunen har hoppat av pga hans uppträdande, arbetsmiljön inom partiet och den interna partidemokratin. I dag kan vi läsa om den polisutredning som pågår mot Pontus Pålsson sedan han efter ett inslag om honom i SVT:s Sydnytt försökt ta reda på vilka tjänstemän i kommunen som talat med media. Det är tragiskt för den lokala demokratin att moderaterna centralt eller regionalt inte tar tag i problemet. Men man vågar tydligen inte göra något. Det faktum att så många lokala moderater hoppat av och själva kommit med kritik visar ju att det inte bara handlar om lokal partipolitik. Det handlar om mer. Men eftersom mamma är en ledande fd moderat riksdagsledamot och i dag är landshövding i Skåne vågar man uppenbarligen inte ingripa. Det är tragiskt, men egentligen kan ju vi på den andra planhalvan sitta och mysa år det interna inbördeskriget. Men det är synd om de som blir utsatta för Pontus Pålssons oförmåga att uppföra sig.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 41 eller åt den som har skall vara givet: SCA-skandalen är väl ett typexempel på att huvudregeln bland det fina folket är att den som har skall ha ännu mer. Resten kan skylla sig själva! Skandalerna har avlöst varandra och kritiken från andra delar av näringslivet beror ju på att bland annat aktieägarna fått stå för fiolerna. Att det är jobbarna ute i företagen som stretar ihop miljonerna har det inte varit lika intressant att redovisa. Och till slut kommer det hela ändå att tystas ner och glömmas. De fina bossarna anser sig alltid ha rätt till mer bara för att dom redan har mer. Detta är dagens tyckeri inom ramen för #blogg100.

Inga kommentarer: