lördag 4 april 2015

Sveriges äldsta blogg blir myndig

Grattis Sven Tycker
» Sven Tycker blir myndig: I dag fyller Sven Tycker 18 år. Det var alltså den 4 april 1997 som det första tyckeriet på Sven Tycker publicerades, nu är alltså hela projektet myndigt. Det första tyckeriet är faktiskt något som fortfarande har aktualitet. Så här skrev jag den 4 april 1997:

"Jag är en stolt skåning. Men ibland blir man mindre stolt och vill helst glömma sitt ursprung. Ett sådant tillfälle är i dagarna när ett antal skånska töntpolitiker träffats för att skapa en gemensam plattform inför kommande Skåneval. Det är Skånepartister, Centrumdemokrater, Framstegspartister och andra lustigkurrar som träffats. Gemensam nämnare är fri sprit och invandrarfientlighet. Som sagt, ibland skäms man för att vara skåning. Fast det är bara ibland, oftast är jag stolt skauning."

Denna företeelse är ju tyvärr något som så småningom har utvecklats till dagens Sverigedemokrater. En av de politiker som deltog i det här mötet kommer ifrån mitt eget Åstorp och han sitter i dag i Sveriges Riksdag för just Sverigedemokraterna som deras ålderman. Det är inte med någon stolthet jag kan konstatera att ännu tidigare än denna händelse var denna Tony Wiklander och er bloggare aktiva medlemmar i samma socialdemokratiska förening.

Vad var det som fick mig att börja blogga? Egentligen var huvudorsaken att jag vill lära mig att html-koda. Lära mig hur man gjorde en hemsida på Internet. Och så hade jag hört talas om något som kallades "Dagbok på nätet". Så blev SVEN TYCKER skapat! Jag har ärvt ett politiskt intresse av min mamma Alice som sedan jag var barn varit aktiv i kommunpolitiken. Ett engagemang hon fortfarande, trots sina 94 år, hon har kvar. Hon i sin tur har ärvt av min morfar Alix som var fackligt aktiv. Nu har jag alltså i 18 år haft stort nöje i att säga vad jag tycker om olika saker. Både stort och smått. I början var det ganska kortfattat, och det var inte heller dagligt i början. Men sedan dess har det vuxit och kanske till och med blivit lite för mastigt ibland. Hur som helst hoppas jag att i varje fall några av ni som läser det hela också har haft nöje. Själv tycker jag att det är kul i varje fall.

xxxxx

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 35 eller Kolossen EU: Hur många finns det i dag som tycker att Kolossen EU är en god tanke? En hel del tror jag faktiskt! Men hur många finns det i dag som tycker att kolossen EU blivit så bra som det var tänkt? Inte många tror jag! Det är ju tyvärr så att EU:s inneboende vilja att lägga sig i allt och att reglera allt skapar mer problem än det löser. Ett exempel på detta läste jag för några dagar sedan om när det var aktuellt med Regeringens förslag om höjd skatt på bensin och diesel. Ett försök att få bilismen att stå för sina kostnader. Där våra utsläpp måste fortsätta att gå ner. Men sedan kräver EU-Kommissionen att biodrivmedel inte får "överkompenseras". Alltså måste Regeringen samtidigt höja skatten på etanolbränsle och biodiesel för att denna inte ska "gynnas". Så mycket av EU:s regler är så korkade att jag ifrågasätter det förmånliga att ens vara medlemmar. Vi ska vara glada att vi inte införde Euron! Det är väl nästan bara ett par folkpartister som fortfarande argumenterar för detta! Detta är dagens funderingar inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 144: Här är en av dessa "kräk" som ser till att den här serien med "e-postbedragare" kan fortsätta i all evighet. Dom här gör alltså reklam för att dom kan hjälpa mig att skicka ut e-postreklam.

E-post
[SPAM] we can bring you buyers

Louis
Junk E-Mail

Hope you are doing good today!
We are email marketing specialist.
We can increase your client base and bring the buying leads to you!
We can increase your business sales 2-4 times than now.

Pls contact for pricing and proposal in details.

Thanks,
Louis
Technical Director
Contact: carymay@aliyun.com

Fast jag är tveksam om jag får så stort förtroende för det hela - om jag nu vore ute efter professionell hjälp med att skicka ut e-postreklam! Mejlet klassas nämligen direkt som Spam och Junk E-Mail. Och det gäller alla de fem exakt identiska mejl som dykt upp till exakt samma e-postadress under ett par dagar. Det verkar inte vara ett seriöst förslag. Det jobbiga är att tömma skräppostlådan!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis på 18-årsdagen! Vilken bedrift! Jag grattade dig på twitter men eftersom du inte är lika aktiv och uthållig där (en tweet på 4 år) har du nog inte sett det.

Anonym sa...

Grattis!
Din blogg fyller ett tomrum på Internet och vi hoppas på att du fortsätter med intressanta kommentarer i din blogg i minst aderton år till!