torsdag 23 april 2015

Upp till kamp för klassamhället

Utbildning för alla
» För mycket kreti och pleti: Uppenbarligen tycker många av våra högskolestudenter att det är alldeles för mycket kreti och pleti på våra Universitet och Högskolor. Kanske tycker dom att dom inte vill umgås med vem som helst och behöva konkurrera om studieplatserna (och sedan jobben) med vilka proletärer som helst. Hur som helst gjorde Moderaternas studentförbund, Moderata studenter, för några dagar sedan ett utspel under rubriken: "Det bör kosta att plugga på universitetet". En avgift på upp till 50.000 kronor per termin tycker dessa Moderata spolingar är rimligt. Om inte mamma och pappa kan betala så kan man ju alltid låna pengarna. Avslöjande tänkt! I går reagerade Centerpartiets studentorganisation, Centerstudenter, på det moderata utspelet. Och man höll inte med: "Bättre att slopa bidrag för studier" är deras infallsvinkel. Dom tycker tydligen också att det är alldeles för mycket pöbel på våra höga lärosäten. Deras resonemang är ungefär detsamma som de moderata resonemangen. Kan inte mamma och pappa hosta upp slantarna så får man väl låna pengar! Även de Socialdemokratiska studenterna, Socialdemokratiska studentförbundet, har reagerat under rubriken: "Högre studier ska inte vara en klassfråga". Likaså Miljöpartiets Gröna studenter tycker att Moderaterna (och Centern) är ute och reser: Utbildning inte bara ett verktyg för jobb. Upp till kamp för bevarande av klyftorna!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 54 eller jag begriper inget: Det är kanske en aning att utmana ödet att skriva så? En del läsare av mina rader här på Sven Tycker har kanske kommit till den slutsatsen för länge sedan? Men, jag tar chansen. Vad det handlar om är de årliga problemen med att få ihop tillräckligt med sjuksköterskor under sommaren. Varje semesterperiod är det samma diskussion om att det inte finns tillräckligt med sjuksköterskor så att man tvingas erbjuda många tusenlappar extra i lön för att få sjuksköterskor att ta semester under andra perioder eller helt enkelt vägra semestrar, eller helt enkelt stänga avdelningar. I den här notisen berättas att man erbjuder upp till 21.000 i extra lön för att inte ta ut hela eller delar av semestern under sommaren. Varför är det så just på sjuksköterskornas arbetsmarknad? Det är ju inte den enda yrkesgrupp där det krävs "oförändrad" bemanning året om. Kan landstingen inte planera? Har sjuksköterskor något speciellt udda semesteravtal? Råder det helt enkelt konstant brist på sjuksköterskor? Är sjuksköterskor bortskämda och ovilliga till kompromisser som ju semesterplaneringen kräver på alla arbetsplatser? Har jag missat något? Jag kan inte förstå varför det är just sjuksköterskornas semester som är ett så stort bekymmer - varje år? Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100.

Springtimetröja
» Jag ger mig inte: Bloggen Sven Tycker är väl ett bra exempel på att jag är en man som inte ger mig. I varje fall inte ibland. I 18 år har jag dagligen skrivit ner mina funderingar. I början ganska kortfattat, mer som dagens Twitter-inlägg. Twitter var ju inte uppfunnet, inte ens Bloggen var egentligen uppfunnen. Det som inspirerade mig var något man kallade Dagbok på nätet. Ett annat område där jag väl kan sägas vara envis är när det gäller motionslöpandet. I går på kvällen var jag på en träff för Springtimeveteranerna. Dvs de knappt 20 envisa individer som sprungit motionsloppet Springtime i Helsingborg alla de 34 år som det arrangerats sedan 1981. Och, som har för avsikt att springa igen i år. Det var en riktigt trevlig träff med lite snack, lite information och lite gott att äta. Dessutom fick vi vår personliga "jubileumströja" som vi ska bära under loppet i år som går av stapeln den 9 maj. Den ser ut så här! Träffen hölls på Helsingborgs Idrottsmuséum. Och det är kanske där vi gamla gubbar numera hör hemma? För att ingen ska tror att jag är en motionsfreak, så vill jag påpeka att det inte är så. Jag försöker springa ett par gånger i veckan och har ett antal rundor jag varierar mellan som är mellan 4 km och 12,5 km långa. Ni kan väl hålla tummarna den 9 maj på att jag tar mig i mål på under timmen!

» Bedragare del 151: Äntligen kan jag få mina problem lösta. Jag har svåra alkoholproblem. Jag känner mig nämligen alltid så utanför när andra dricker alkohol. Det smakar ju så förskräckligt illa att man kan ju inte dricka skiten!

Is Alcohol Ruining Your Life?

Rehab Can help You Regain Control Of Your Life!

Search Now

http://www.q2up.com/1c8f8106af46083701647190922c_b5a53455-620114340001/C/

Jag måste få bättre kontroll över mitt liv! Släng mejlet om du får det från "Rehab Help"!

Inga kommentarer: