söndag 5 april 2015

Alla har samma värde

» Ska man skratta eller gråta: Aftonbladet fortsätter att fråga svenska folket om viktiga och mindre viktiga saker och redovisar vad Sverige Tycker. Senaste undersökningen visade att Victoria Ingrid Alice Désirée Bernadotte är överlägset populärast av alla de blåblodiga. Mer än hälften av svenskarna har henne överst på popularitetslistan. Faktum är att "ingen av dom" kommer på andra plats och efter Carl Gustaf Folke Hubertus Bernadotte kommer i princip ingenting. Det ska observeras att i sedvanligt fjäskeri så har inga av de "äkta" kungligheterna något efternamn, bara titlar, förutom Daniel som avancerat till prins. Däremot de ingifta (och snart ingifta) kallas Fröken Sofia och Herr Christopher med respektive efternamn. Det trevligaste i undersökningen är att det faktiskt är fler (25,7%) som har mycket litet förtroende för kungahuset än som har mycket förtroende för kungahuset (17,8%). Alltid något att glädjas över. Det är bara för Republikanska Föreningen att fortsätta jobba och argumentera för att även Sverige ska avskaffa det medeltida och otidsenliga systemet att landets högsta representant inte utses för sina kvalifikationer utan det avgörs mellan lakanen på ett slott en afton.
Republikanska Föreningen

De sanna moderaterna
» Om människosyn: I Helsingborg har Socialdemokraterna och Vänsterpartiet föreslagit att familjer som har Försörjningsstöd årligen ska få 200 kronor extra per barn i bidrag för att kunna köpa gåvor i samband med t.ex. födelsedagar eller jul. Med tanke på det låga beloppet ett ganska symboliskt bidrag som knappast kan påverka kommunens ekonomi. Men den styrande Blågröna majoriteten gör tummen ner. Och det är det inget att säga om. Politiker måste alltid prioritera. Men argumentationen från det moderata kommunalrådet Anna Jähnke får mig att fundera över människosynen. Det finns ju andra än de som har Försörjningsstöd som också har problem att få ekonomin att gå ihop menar hon: - "De skulle inte få några extrapengar. Det vore väldigt orättvist". För att inte tala om: - "Det är ingen garanti att detta skulle gå till barnen, det är en viktig aspekt. Det ska inte finnas någon tvekan om att hjälpen kommer i rätt händer". I den moderata världen är det ju naturligtvis så att den som får socialbidrag inte är riktigt lika klipsk som andra, så dom köper naturligtvis hellre en massa onyttigt än julklapp till barnen! - "I vissa fall skulle nog föräldrar använda pengarna på annat sätt" kommenterar hon med. Det är bättre med välgörenhet: - "Det finns flera frivilliga organisationer som i jultider samlar in och förmedlar klappar till behövande barn". Ungefär en tredjedel av landets kommuner har olika system för att ge en extra slant i samband med högtider osv. Anna Jähnke uppträder som en äkta moderat - människosynen präglas av en nedlåtande syn på andra mindre bemedlade. Låt dom vara utlämnade till välgörenhet!

Näthat
» Dom ska skämmas: Helsingborgs Dagblad inleder i dag en granskning av näthatet genom att ta upp några exempel på människor som utsatts för detta. Vad är det som får människor att släppa ut sitt hat på ett så vidrigt sätt när dom tror att dom är anonyma? Det handlar om att hota med död, våldtäkt och misshandel. Det handlar om att kläcka ut sig de värsta förolämpningar och svordomar man kan komma på. Och allt detta för att någon har en annan åsikt! Dessa hatare uppträder som om dom är onyktra eller lider av någon psykisk åkomma. Men det visar sig ju när det granskas och när "hatarna" spåras att det ofta är etablerade människor bakom signaturerna. Expressen och Aftonbladet, bland annat, har ju avslöjat att det döljer sig ett antal (främst) etablerade Sverigedemokrater med olika uppdrag för partiet bakom olika anonyma alias. Ibland får man en känsla av att om Sverigedemokraterna skulle utesluta alla medlemmar som sysslar med det här så skulle det inte bli många kvar. Det är något sjukt när man inte kan delta i en debatt utan att hota och förolämpa. Att inte kunna argumentera utan svordomar och besvärjelser. Och allt detta bara för att dom tror att dom kan vara anonyma. Skäms!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 36 eller en fundering om prioriteringar: Vad är det viktigaste som hänt under den senaste veckan? Ska man tro tidningarnas rubriker och läsarnas kommentarer så verkar det viktigaste vara att de som tittar på TV via Telia har förlorat möjligheten att se bland annat Kanal 5 och Eurosport - under en tid! Katastrof! Jorden håller på att gå under? Eller möjligen så är det nyheten att Ingmar Stenmark klarat sig kvar i TV-såpan Let´s Dance? Det är inte många nyheter som kunnat konkurrera om utrymmet i media med dessa livsavgörande händelser! Vi måste vara ett ytterst privilegierat folk som inte har viktigare saker att diskutera! Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100. Läs den fortsatta spännande händelseutvecklingen i morgondagens blogg!

Inga kommentarer: