torsdag 11 december 2014

Vad som är viktigt och mindre viktigt

» Nobelfestligheter: Det har varit utdelning av Nobelpris i både Stockholm och Oslo. Och naturligtvis har våra tidningar fyllts av långa initierade och förklarande artiklar om varför de olika pristagarna har fått sina pris. Det har varit riktigt spännande artiklar som fyllt våra tidningar. Eller? Nä, våra kvällstidningar i varje fall har fyllts av bilder och texter som handlar om Sofias, Maddes och Vickans klänningar. Vems som var vackrast, vems som var mest spännande osv. Och vi har fått lära oss att Vickan gjorde ett våldsamt etikettbrott, hon bar nämligen Serafimerordens band mot bar hud - Skandal! Är det detta som är Alfred Nobels minne? Själv såg jag på TV en del av den blott 17-åriga fredspristagaren Malala Yousafzais tal i Oslo och fick tårar i ögonen av glädje över detta välmotiverade pris. DET var mitt minne av årets Nobelfestligheter. Fast jag undrar om tidningarna ens noterade hennes tal. Det handlade istället om att bevaka klänningar! FY FAN!

Malala Yousafzai

Fredspristagaren Malala Yousafzai

Palestinas flagga
» Nytt israeliskt mord: Den palestinska ministern Ziad Abu Ein mördades för någon dag sedan av israelisk militär i samband med en protestaktion. Ziad Abu Ein deltog i en protestaktion på Västbanken som bland annat innefattade plantering av olivträd. Något som uppenbarligen provocerade den israeliska militären som gick till attack. Ziad Abu Ein knuffades och slogs av militären. Och enligt flera vittnen träffades han troligtvis av en tårgaspatron. Han fördes i ambulans från platsen men dog på väg till sjukhuset i Ramallah. FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon har uppmanat de israeliska myndigheterna att utreda mordet på Ziad Abu Ein. Marken som protesterna gällde tillhör den palestinska byn Turmus Aya, men byborna har inte tillträde till marken pga en israelisk bosättning som ligger i anslutning. Mordet på den palestinska ministern visar återigen med tydlighet det orimliga med den Israeliska ockupationen av Västbanken med det ständiga byggandet av nya bosättningar där israeler flyttar in och tränger bort de palestinier som redan bor på platsen.

Nej till Euron
» Jan Björklund är inte ensam: SCB har offentliggjort en ny undersökning om vår inställning till Euro-valutan. Och denna nya undersökning av hur vi skulle röstat om det var folkomröstning i dag visar att Jan Björklund faktiskt inte är ensam i sin fascination för detta ganska misslyckade projekt. Om vi hade hållit folkomröstning i dag skulle faktiskt hela 13,2% av svenskarna ha röstat för ett avskaffande av Kronan och införande av Euron i Sverige. Det är alltså mer än Euro-älskaren Jan Björklund som fortfarande tror på projektets välgörande inverkan på Sverige. 76,9% av svenskarna skulle sagt Nej Tack. Jag förstår varför Euro-älskarna inte är så aktiva med att kräva en ny folkomröstning just nu.

Blogg 24
» 14 dagar kvar: Juletid är att översköljas av julemusik. Alla artister med självaktning har väl gjort en julskiva? Tyvärr blir det alldeles för mycket pretentiöst dravel, som ska låta så högtravande som möjligt. Julen handlar väl om kärlek trots allt. Vilken jullåt är då bäst? Elvis Presleys klassiska Blue Christmas? Eller varför inte Sean Banans Gott nytt jul? Fast jag undrar om inte John Lennon & Yoko Onos Happy Xmas (War is over) är den bästa! Den har både julkänslan och till detta ett budskap om kärlek. Vilket ju är just vad julen ska handla om. Lyssna mer på glad musik till julen! Detta blir det elfte inlägget om julen i #Blogg 24:s utmaning.

» Bedragare del 68: I går berättade jag att jag fått mejl från Monika Bemba som hade blivit fascinerad av min profil. Jag utgår ifrån att det handlar om min Internetprofil och inte min fysiska ansiktsprofil. Hur som helst har jag i dag istället fått mejl från tvillingsyrran Blessing Bemba som uppenbarligen stulit Monikas brev och skickat ett eget. Enda skillnaden är att Blessing uppenbarligen inte pratar svenska alls eftersom mejlet vara uteslutande på engelska.

Hi dearest good day,
How are you doing to day and how is the atmosphere around you?
my name is blessing bemba i viewed your profile and become interested to know you better and to become friends with each other, if you do not mind reply me so i will tell you something important about my self which you will need in other to know me better and also attach my photos to your view, remember age distance or color do not matter in real love or and understanding friendship with each other hoping to read from you take a very good care of your self and have a pleasant day.
Please reply me back to my emaill address bembablessing@hotmail.com

Egentligen borde jag ju bli överlycklig över alla dessa flickor som blivit fascinerade av min profil. Men något säger mig att det hela inte är så seriöst.

Inga kommentarer: