tisdag 23 december 2014

Julstämning?

» Sverigedemokraterna är inga riktiga svenskar: I går skrev Anders Westgårdh tyvärr sin avskedskolumn i Aftonbladet efter 16 års skrivande. Och han har då valt att fundera över hur svenskar i allmänhet resonerar och handlar och hur Sverigedemokraterna resonerar. Och han kommer inte förvånande fram till att: - "Sverigedemokraterna är inga riktiga svenskar"! Och jag tillåter mig att citera de tre första exemplen på att Sverigedemokraterna inte står för samma värderingar som de flesta svenskar står för.
Säg Nej till Sverigedemokraterna
SD är inga riktiga svenskar, dom är en liten udda minoritet.
1) Riktiga svenskar slår inte igen dörren för människor i nöd. Riktiga svenskar visar medkänsla och sympati för den som har det sämre.
2) Riktiga svenskar vet att världen hänger ihop och att inget land kan leva isolerat från omvärlden. Riktiga svenskar förstår globalisering.
3) Riktiga svenskar käbblar inte om huruvida Zlatan är tillräckligt svensk eller inte. Riktiga svenskar är stolta över vår Zlatan.
Och sedan fortsätter det med ytterligare sju exempel på att Sverigedemokraterna inte står för samma värderingar som en vanlig svensk gör. Tack Anders för mycket kloka reflektioner! Fast det passar ju naturligtvis inte en mängd inskränkta Sverigedemokrater som hotat, förolämpat och svurit. Vilket säger en hel del om partiets sympatisörer. Dom uttrycker sig på ett sätt som inte normala svenskar gör. Dvs ännu ett exempel på att "Sverigedemokraterna är inga riktiga svenskar"! Läs mer på Anders Westgårdhs blogg Journal.

Make love - not war
» Planerade terrorattentat - gripna: I Italien har säkerhetspolisen gripit 14 nyfascister och utreder ytterligare 44 som alla är misstänkt för att ha planerat ett antal terrorattentat mot statliga institutioner och mordplaner på flera politiker. Spaningen har pågått i 2 år genom att en polis infiltrerat fascistgruppen. Jag som gick och trodde att det var muslimska terrorister som stod för terrorn i vår värld. För Anders Behring Breivik som är skyldig till det grövsta terrorbrottet i de Skandinaviska länderna i modern tid var nog innerst inne islamist? Att han var Högerextremist är bara ont förtal. Faktum är att det är våld från högerextremister som står för det mesta våldet i Europa. Men när man hör debatten från många håll så kan man inte tro detta.

Blogg 24
» 2 dagar kvar: I dag är det vad som kallas Lille Julafton. En effekt av att vi börjar fira Julen allt tidigare. Egentligen är det ju Juldagen som är begynnelsen på Julen. Men vi svenskar har börjat att allt mer fira redan på Julafton som ju är dagen före Julen egentligen. Och sedan har det blivit småfirande på dagen före dagen före Julen, dvs Lille Julafton. Jag kan nästan slå vad om att vi snart börjar firandet dagen före dagen före dagen före Julen. Ska vi kalla det Extra Lilla Julafton? Detta blir min tjugotredje fundering, och därmed näst sista inom ramen för #Blogg 24.

» Bedragare del 74: Jaha, så var det dags för nya oväntade förmögenheter att leva loppan för. Av någon anledning så har jag dragits som vinnare i "2014 Facebook-konto Årets {Grand Rewards vinnare}". Jo, jag vet att det blir lite krystat när dom ska översätta via Google. Så här låter det i varje fall när Facebook önskar mig Happy Christmax?

facebook happy christmax
må 2014-12-22 09:40

--
www.facebook.com
Grattis,

När vi firar våra 10 år av internet Journey och Global Communication är vi glada att meddela er att ditt Facebook-konto har slumpvis valts ut som mottagare av $ 1,000,000.00usd i 2014 Facebook-konto Årets {Grand Rewards vinnare}.

Att mötas via Facebook
Mejla oss nedan information:
un_developmentservice@outlook.com

1) facebook användarnamn:
2) Nuvarande Bosättningsland:
3) Mängd Won: $ 1,000,000.00 usd

Eduardo Saverin
Programsamordnare,
Facebook Rewards Program,
+ 1-209-300-9000
www.facebook.com
All rights reserved 2014.

Allra kiffigast är uttrycket: "Mängd won"! Kan verkligen alla dessa bluffmejl löna sig? Finns det verkligen så många lättlurade människor? Jag är förundrad! Det är ju trots allt bara ett urval av bedrägeriförsök som jag publicerar. Och jag är alltså trots detta uppe i nummer 74 nu. Jag ruskar på huvudet!

Inga kommentarer: