måndag 12 maj 2014

Viktigast i världen enligt Carl Bildt

Carl Bildt
Viktigast i världen enligt Carl Bildt - är Carl Bildt: Enligt Sveriges allvetande Utrikesminister Carl Bildt så är det ingen skillnad mellan Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna när det gäller Europapolitiken: - "V och SD siamesiska tvillingar i Europapolitiken" är hans visdomsord. Vilket visar att han som vanligt inte vet vad han pratar om. Själv är jag lika allvetande när jag konstaterar att "Carl Bildt och Nazister är siamesiska tvillingar". Och det baserar jag på hans beröm för de nassar som hamnat i den Ukrainska regeringen och som patrullerar beväpnade i uniform på Kievs gator: - "Det är demokrater, europeiska demokrater som arbetar för värderingar som är våra och förtjänar vårt starka stöd" har han ju beskrivit dessa som. För övrigt undrar jag hur man inom Borgerligheten ska få ihop en trovärdig EU-politik. Folkpartiet skryter över att dom är det mest EU vänliga partiet medan kollegan Centern (som tillhör samma partigrupp i EU) går till val i EU-valet som det EU-kritiska partiet. Moderaterna delar dessutom partigrupp med Kristdemokraterna och deras ofta ärkekonservativa moralpredikande kollegor. Hur det ska gå ihop begriper inte jag.

Carl Bildt om feminism: På frågan om det behövs mer feminism i Sverige är den allvetande mannens svar: - "Det har jag ingen synpunkt på. Jag är fullt upptagen med andra frågor". Bra svar, det är skönt att du är ärlig. Vi är fullt medvetna om att du är fullt upptagen med att odla vänskapen med dina nazistiska vänner i Ukraina.

Väljarundersökning inför Europaparlamentet: Både Dagens Nyheter och Expressen presenterar i dag väljarundersökningar inför EU-valet. De stora förlorarna sedan senaste valet till EU-Parlamentet är Piratpartiet och EU-älskarna Folkpartiet. Socialdemokraterna får 30,7 / 29,8, Vänsterpartiet får 7,1 / 6,7, Miljöpartiet får 12,7 / 12,6, Moderaterna får 22,8 / 17,8, Kristdemokraterna får 2,9 / 6,0, Folkpartiet får 8,6 / 9,2, Centern får 4,0 / 5,4, Sverigedemokraterna får 5,7 / 6,3, Feministiskt Initiativ får 2,8 / 4,3, Piratpartiet får 1,3 / 1,4 och Junilistan får 0,5 / 0,3. Av detta kan vi utläsa att Centern och Kristdemokraterna kanske får behålla sina mandat medan Sverigedemokraterna och Feministiskt Initiativ kanske också kommer in. Däremot åker Piratpartiet troligtvis ut. Fortsätt kämpa!

Illa för Försäkringskassans GD: Min facktidning Publikt som ges ut av Fackföreningen ST berättar om den medarbetarundersökning som gjorts i april bland Försäkringskassans personal. Och denna visar att bara 26% av personalen har förtroende för Generaldirektören Dan Eliasson. Andelen av personalen som anser att dom har en rimlig arbetsbörda har sedan årsskiftet sjunkit från 46% till 37%. Bara 36% har förtroende för sin avdelningschef. Jag tror att min gamla arbetsgivare Försäkringskassan har en hel del att jobba med. Se även Expressen och Dagens Nyheter.

Inga kommentarer: