måndag 19 maj 2014

Om Calle Stropps flängande

Om Carl Bildt: Ibland läser man saker som gör att man helt enkelt inte kan låta bli att skratta högt för sig själv. Berglins teckningar i Svenska Dagbladet på söndagar kan vara sådant. Ibland för djupt för mig, men ibland en klar fem-etta. - "Har du försökt bestämma Carl Bildts läge? Han flänger ju runt som en kissnödig Higgspartikel! Men han lämnar förstås ett elektroniskt spår av twitter efter sig." Som sagt, en fem-etta!

Om intelligenta schweizare: Schweiz har hållit en folkomröstning om köp av Gripen-plan. Och det visade sig att en majoritet av Alpinnevånarna hellre lade pengarna på "vård, skola och omsorg" än på militära inköp. Det är ju synd om Sverige som inte får några plan sålda utan får stå själva för kostnaderna. Det verkar inte som om schweizarna har samma regelbundet uppblossande rysskräck som vi har här uppe i norr? Eller också är militärlobbyn mindre aktiv!

Förbjud alkoholreklam: Under de senaste 5 åren har alkoholreklamen i Sverige ökat med 300%. Enligt forskare innebär det naturligtvis en ökad alkoholkonsumtion vilket i sin tur innebär ett sämre samhälle och att människor mår sämre. Alltså, förbjud alkoholreklam! Jag tycker det är helt självklart.

Se'n blir det inte mer i dag. Migrän är inte kul, och den förmiddag som varit ledig har präglats av detta. Och det var inte bra när jag kom till jobbet heller vid lunch...

Inga kommentarer: