söndag 25 maj 2014

EU och Europa

Jag fick i går en liten reklamlapp från Moderaterna: Där påstår Fredrik Reinfeldt att "Vi tror på Europa" - och tänk, det gör jag också. Fast jag tror inte på EU i längden faktiskt. Och av texten från Fredrik Reinfeldt så verkar han och resten av Moderaterna ha svårt för att skilja mellan EU och Europa. Han använder dom olika begreppen, som ju inte alls är samma sak, utan att ha någon som helst begrepp om att det inte alls är samma sak. Samtidigt läste jag att Moderaterna var upprörda över att en teatergrupp hade "stört" deras möte genom att läsa citat från Fredrik Reinfeldts gamla MUF-bok "Det sovande folket". En bok som på ett mycket underligt sätt försvunnit från bibliotek och andra ställen. Av någon anledning skäms tydligen Fredrik Reinfeldt för den syn på svenska folket som han ger utlopp för i boken. Så man kan ju förstå om han blir upprörd om han blir påmind om vad han själv skrivit. Men den finns att ladda ner gratis som PDF-fil på nätet. DET har Fredrik inte lyckats få stopp på även om han lyckats få bort den från biblioteken. Läser man den, och ser vilken människosyn Fredrik Reinfeldt visade så förstår man att han inte vill bli påmind om den. Läs den, skratta och tänk efter!

UD och Calle: I morgon inleds en konferens om frihet och övervakning på Internet som arrangeras av svenska UD. Och det skulle kunna bli en intressant diskussion om just dessa ämnen. Bland de som föreslogs att delta var bland annat Edward Snowden och Guardianreportern Glenn Greenwald. Fast det var visst inte så intressant för Calle Str... f'låt Bildts Utrikesdepartement. Dom ströks... Det fanns kanske en risk att det framkommit för NSA och CIA olämpliga synpunkter.

För övrigt hoppas jag att ni varit och röstat i EU-valet. Som valförrättare så känns det faktiskt som om det varit lite fler än förra EU-valet i varje fall.

Inga kommentarer: