tisdag 15 april 2014

Blandad april-kompott

Om Carl Bildts vänner: Svenska nazister och fascister har åkt i strid ström till Ukraina för att stötta upp sina och Calle Str... f'låt Bildts vänner i det fascistiska partiet Svoboda som är en del av den nuvarande regeringen i Ukraina. En av dessa, Mikael Skillt, gick tydligen ett steg för långt och fick stryk av den ukrainska polisen. Taskigt för honom om han trodde han kunde uppföra sig hur som helst bara för att han var supporter till regeringspartiet Svoboda. Dom är ju: - "Det är demokrater, europeiska demokrater som arbetar för värderingar som är våra och förtjänar vårt starka stöd" som vår Utrikesminister uttryckte det vid ett väl valt tillfälle. Jag såg förresten i tidningen Fokus att amerikanska diplomater karakteriserade Carl Bildt som: - "Medium size dog with big dog attitude". Frågan är om detta ska ses som ett positivt omdöme eller kanske negativt...

Säg Nej till EU
EU-kramarnas retorik: EU-älskare är de enda som har rätt, alla andra bara ljuger. Ungefär så argumenterar EU-parlamentarikern Guy Verhofstadt, som är ledare för de liberala partierna i EU (där väl även Folkpartiet och Centerpartiet är medlemmar). - "Det bästa sättet att motverka dessa partier är att bemöta deras politiska lögner" säger han om de EU-skeptiska partier som förväntas gå framåt i det kommande EU-valet. - "Deras argument är rena lögner" fortsätter sanningssägaren med. Skönt med politiker som vet exakt vad som är sanning och lögn, och att man själv står för den enda raka sanningen.

Dagens politiska klavertramp: Vinnare av dagens pris för bästa klavertramp går till Miljöpartiets språkrör Åsa Romson som i en P3-intervju vill införa förbud mot anonyma bloggar. I princip måste alla ha en ansvarig. Naturligtvis tog det fyr i helsike, och det tog bara en timme för Miljöpartiet att gå ut med en dementi. Men skadan var skedd, och jag misstänker att fanflykten från Miljöpartiet till Piratpartiet inför EU-valet kan märkas i siffror.

Vad ska vi med smarta telefoner till när vi alla är idioter: Dessa visa ord blir ännu mer sanna när jag läser att nästan alla bilförare struntar i den nya lagen som förbjuder att använda sådant som mobiltelefoner medan man kör bil om detta skulle inverka negativt på bilkörningen. En undersökning som gjorts visar att en majoritet av svenska folket fortsätter att SMS:a, kolla GPS:en och annat spännande medan dom kör bil. Jag tror att jag är ännu mer tacksam för att jag inte äger någon bil utan cyklar och försöker göra detta på separata cykelbanor där detta finns. Det är uppenbart att många bilförare lämnar vettet hemma när dom ger sig iväg!

Maud Olofsson
Maud(eraten) Olofsson osams med Moderaterna: Anders Borg förvånade KU:s ledamöter genom att hävda att varken han, Finansdepartementet eller Fredrik Reinfeldt och dom andra partiledarna hade informerats i förväg om Vattenfalls Nuon-köp. Något som ju Maud Olofsson tidigare hävdat. Vilket ju innebär att han lägger all skuld på henne och hävdar att hon ljuger. Men hon har ju vägrat att komma till KU för att informera. Nu kommer hon med all säkerhet att kallas på nytt sedan Anders Borg alltså lagt hela skulden för den största fiaskoaffär som gjorts i Sverige någonsin på henne. Vi väntar med spänning på nästan sändning.

Jan Björkkludd är upprörd: De Skånska Socialdemokraterna har gått ut med det intelligenta kravet att slopa det fria skolvalet. En "reform" som kanske har den största skulden till skolans problem. Det fria skolvalet har skapat den segregerade skola som vi har fått och som kanske har den största skulden till skolans försämrade resultat. Men skoltalibanen Jan Björkkludd är upprörd. - "Ett rent socialistiskt förslag" kallar han det, och kräver att Stefan Löfven tar sina Skånska partikamrater i öronen. Vad det svenska samhället skulle behöva mer av är kanske just socialism (=solidaritet) istället för dagens extrema marknadsekonomi i form av utförsäljning och privatisering där målet att tjäna så mycket pengar som möjligt har tagit överhanden över målen om en så bra skola, vård och omsorg som möjligt. Men sån't begriper inte Jan Björkkludd som glömt bort den socialliberala historia som Folkpartiet har till förmån för Marknadsliberalismen.

Slutligen kan vi konstatera att det var dåligt underhåll och dåliga rutiner hos Trafikverket som orsakade den allvarliga urspårningen utanför Huddinge. Utredningen visar att olyckan orsakades av en växel som Trafikverket sedan flera månader visste var i behov av reparation och som ett annat tåg bara någon timme tidigare hade varnat för. Utredningen var ett stort bakslag för de som förtvivlat försökt försvara den avreglerade svenska järnvägen genom att hävda att det var en hjulaxel på tåget som gått sönder som förorsakade olyckan. Den våldsamma avregleringen och fixeringen vid att upphandla allt hos billigaste anbud ÄR en fara för säkerheten!

Inga kommentarer: