måndag 14 april 2014

En ljugande minister

Tobias Billström med kompis
Tobias Billström ljuger: För en kort tid sedan gjorde vår Moderata Utvisningsminister Tobias Billström ett utspel som gick ut på att det var dags att förbjuda skolorna att bevilja undantag från den obligatoriska simundervisningen. Allt var i syfte att fjäska in sig hos de rasister och islamofober som lämnat Moderaterna till förmån för Sverigedemokraterna. Han motiverade sitt krav med att det fanns skolor i Malmö där upp till 25% av eleverna var beviljade att slippa simundervisningen av rent religiösa skäl. Nu har Sydsvenskan granskat Tobias Billströms påstående. Och det hela visar sig vara inget annat än en monumental lögn. I Malmö finns det i själva verket bara en enda skola som beviljat någon elev undantag av religiösa eller kulturella skäl. Och där är det två elever som har undantag. Och skolan har garanterat mer än 8 elever... Det finns dessutom något fler elever som har undantag från simundervisningen pga t.ex. handikapp eller klorallergi. Granskningen, som även refererats av t.ex. Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter, visar med önskvärd tydlighet att Tobias Billström är en inkompetent minister som är beredd att ta till huvudlösa lögner för att rädda sitt eget skinn. Han skapar ett problem som inte är så stort som han påstår för att fjäska in sig hos ljusskygga rasister och islamofober. Det ÄR ett problem att för många elever inte lär sig simma. Men detta handlar inte om flickor i muslimska familjer som inte får visa sig i badhuset för mamma och pappa utan det handlar oftast om pojkar av alla sorter som helt enkelt är rädda för vatten. Läs mer i Sydsvenskan och byt sedan ut Tobias Billström i regeringen. Han har trampat i allt för många klaver under årens lopp, frågan är hur simkunnig han är trots alla dessa klavertramp. Och borde ha varit utbytt redan tidigare.

Dagens skratt: Att Moderater har svårt för sanningen, det vet vi sedan tidigare. Lyckligtvis är dock inte alla Moderater lika stora lögnare som Tobias Billström. Om man ska ta det på allvar eller hur man ska tolka det vet jag inte. Men jag har blivit uppmärksammad på en debattartikel som tre Småländska Moderater skrivit i den Moderata tidningen Smålandsposten. Dom avslutar denna med den här hårresande meningen: - "Med kirurgisk precision slår deras förslag mot drivkrafterna för arbete och framväxten av nya jobb – det är samma gamla bidragslinje nu som 1970-2006 resulterade i att det inte blev några fler jobb alls i Sverige." Uppenbart är att den interna partiutbildningen inom Moderaterna måste ha tagits över av Skoltalibanen Jan Björkkludd. För maken till okunskap får man leta länge efter. Svenska skolelever, trots alla brister i Pisa-undersökningar, är uppenbart mer kunniga än Moderata politiker.

Gårdagens skratt: Och när vi nu ändå håller på att vara elaka mot Utvisningsminister Tobias Billström så finns det anledning att påminna om det här lilla klippet där just Tobias Billström sätter nytt internt Moderatrekord i att säga "Inga kommentarer". Skäms han inte?

Nästa väljarundersökning: Frossandet i väljarundersökningar fortsätter. I dag är det dags för Metro att publicera sin undersökning som görs av YouGov. Även i den här undersökningen har de Rödgrönas försprång ökat lite smått istället för Fredrik Reinfeldts hopp, dvs att man ska börja knapra på försprånget. I YouGovs undersökningar ligger Sverigedemokraterna generellt högre, och i dagens undersökning får Sd 11,4% medan Miljöpartiet får 8,4% och Vänsterpartiet får 8,1%. Socialdemokraterna får 33,0% och Moderaterna ligger 10 efter på 23,3%. I botten har vi Folkpartiet på 5,0%, Centern precis över strecket på 4,3% och Kristdemokraterna precis under strecket på 3,8%. Metro gör stor rubrik av att Feministiskt Initiativ ligger på 2%. De Rödgröna får i denna undersökning fortsatt egen majoritet.

Högerextremisterna slår till: Återigen har nynazister / rasister visat sitt rätta ansikte. I USA har en beväpnad man gått till attack mot ett judiskt center medan han skrek "Heil Hitler". Minst tre personer sköts ihjäl och flera skadades allvarligt. Där, som här hemma i Sverige, är det från den extrema högern som det stora hotet kommer. Det är högerextremister, rasister, nazister osv som stått för i stort sett alla politiskt färgade mord i Sverige under de senaste 10 åren. Men polis och säkerhetspolis verkar inte alltid ta dessa grupper på allvar.

Inga kommentarer: