tisdag 6 juni 2017

Årets sexigaste dag

» Var stolt över Sverige

I dag är det Nationaldagen och vi svenskar har fått veta att i dag ska vi fira vår stolta nation. Visst är det så att vi har mycket att vara stolta över. Sverige är på många områden ett föredöme för andra länder. Det finns alltså anledning att fira vårt Sverige. Vi är inte bäst på allt, det finns mycket som kan bli bättre. Men de som byggt upp vårt samhälle ska vi känna tacksamhet till. Allemansrätt, Demokrati, Jämställdhet, Social trygghet, Solidaritet, Miljöhänsyn och mycket annat är något som vi ska vara stolta över. Det innebär inte att vi ska sätta oss till ro och bara njuta. Det finns mycket som kan bli bättre och det finns många som vill försämra vad som redan har uppnåtts.

Sveriges flagga
Heja Sverige!

Sveriges karta
Men, varför firar vi Nationaldagen just den 6 juni? Det är det inte många som vet. Ibland sägs det att det är eftersom den blodige tyrannen och mördaren Gustav Wasa kröntes den 6 juni 1523. Det sägs att det beror på en ny svensk författning den 6 juni 1809. Men detta är bara efterhandskonstruktioner. Nationaldagen fastställdes 1983 till Svenska Flaggans Dag den 6 juni. Svenska Flaggans Dag hade firats sedan 1893. När den dagen började firas den 6 juni 1893 så berodde det på att det var vackert väder den dagen. Alltså firar vi Nationaldagen den 6 juni eftersom det var vackert väder den 6 juni 1893. Något att fira så gott som annat. Personligen tycker jag vi skulle fastställt Nationaldagen till Midsommar så kunde vi firat med att dansa Grodorna och annat trevligt istället. Men, som sagt, vi har mycket att vara stolta över. Så fira med svenska flaggor och glädje. Det har ju varit ganska fint väder i dag!

Heja Sverige!

Fortsätt att känna stolthet över Sverige. Fortsätt att göra vårt gemensamma Sverige ännu bättre. En trevlig tradition som tillkommit på Nationaldagen är att hälsa nya medborgare välkomna. Fortsätt att hälsa nya svenskar välkomna. Sverige har i alla tider fått nya medborgare. Själv härstammar jag från Valloner som kom till Sverige på 1600-talet. Mina arbetskamrater kommer från forna Jugoslavien, från Ryssland, från Egypten och andra länder i Mellanöstern. När jag cyklar genom Åstorp är det människor från Vietnam, från Chile, från Grekland, från Polen, från Danmark, från forna Jugoslavien, från Finland eller från Afrika som säger Hej. Fortsätt känna stolthet över Sverige.

Heja Sverige!

För övrigt känner jag mig överlycklig över att det äntligen publicerats nya bilder på Estelle och Oscar. Jag har levt i spänd förväntan den senaste tiden i längtan efter att äntligen få se nya bilder. Jag blir så lycklig att det spritter i hela kroppen när jag ser dessa lyckliga små telningar som så småningom ska hålla en hel journalistkår vid liv som kan bevaka allt dom gör. Tänk vilken ynnest för oss svenskar att inför Nationaldagen få nya bilder att beundra. Vi är ett lyckligt folk som har dessa underbarn tillgängliga för att få titta på och hylla.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag,
inte samlag