lördag 10 juni 2017

Vem är terrorist

» Fjutt-Adolf och andra terrorister

Nazist
Enligt åklagaren har de tre nynazister som först åkt till Ryssland för att få utbildning i bombtillverkning och andra stridsmetoder och därefter först utfört ett sprängattentat mot politiska motståndare och sedan efter detta placerat hemmagjorda bomber vid flyktingboenden inte begått terrorbrott. Uppenbart är att åklagaren inte anser att dom är några terrorister utan bara vanliga ofarliga nazister. Terrorister kan man bara kalla de som har muslimsk tro! Nazister sysslar bara rent allmänt med lite allmänfarlig verksamhet.

Jag gissar att detta då också innebär att det värsta terrorbrott som vi drabbats av i de Nordiska länderna under modern tid måste omvärderas. Den norska nazisten Anders Behring Breivik, som ju i vad vi tidigare klassade som ett terrordåd mördade sammanlagt 77 personer i Norge 2011, får väl därför i fortsättningen kallas för att ha sysslat med allmänfarlig verksamhet. Jag läser förresten att Anders Behring Breivik inte längre heter så. Han har återigen bytt namn och heter nu officiellt Fjotolf Hansen (enligt diverse källor ska det uttydas som "Fjutt-Adolf"). Under en period kallade han sig Andrew Berwick, så det är inte så lätt att hålla reda på det hela. Hur som helst är hans brott inte så allvarligt längre eftersom han ju inte var islamist utan bara en helt vanlig reko nynazist som gjorde lite dumheter.

Det är inte lätt det där med vilka som är värst. Uppenbart är hur som helst att islamister är terrorister medan nynazister bara hittar på dumheter i allmänhet. Hur som helst vet jag vilka jag är mest rädd för. Egentligen borde jag vara mest rädd för att gå över gatan eller ut och cykla.

Över till något helt annat. Jag läser att det Kungliga Hovet har problem med att få slantarna att räcka till. Det går med förlust. Våra skattepengar räcker inte till trots att bidragen från oss skattebetalare ökat mer än de mesta andra anslagen. Men det räcker tydligen ändå inte till. För mycket festande och firande kan man gissa. För vi kan bara gissa. I motsats till alla andra som får pengar från oss skattebetalare så behöver man inte redovisa vad alla pengar används till. Andra anslag kan granskas ända ner till minsta kvitto för inköp av Toblerone, men sådana banaliteter slipper Knugahuset. Hur som helst så vill jag inte tro att slantarna gått till Madeleine och Chris lyxliv i London eller betala hans skulder. Sån't vill jag inte tro. Men dom får väl rätta mun efter matsäcken, det får alla andra göra. Hur som helst är det dags att dom också redovisar vad dom använder slantarna till. Eller ännu hellre finansierar sitt lyxliv med andra pengar än mina.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom val,
inte avel

Inga kommentarer: