onsdag 14 juni 2017

Älska mer

» Det är farligt att leva

Vi lever i en våldsam värld. Det är helt enkelt farligt att leva. Vi kan drabbas av våld och olyckor. Det ena värre än det andra. Från dagens nyhetsskörd kan vi leta fram lite.

I London har ett 24 våningars hyreshus under natten i princip blivit helt utbränt i en våldsam eldsvåda. Något som jag faktiskt inte ens trodde var möjligt skulle kunna hända. En sådan fastighet måste väl ha säkerhetsåtgärder som gör att en brand inte ska kunna sprida sig på det här viset? När det här skrivs är det fortfarande oklart hur många som dött eftersom man inte har kunnat leta igenom hela huset efter människor som blivit innebrända. Tydligen en tur i oturen är att branden inträffade just under Ramadan eftersom det innebar att många var vakna när branden började och kunde (trots dåligt brandlarm) springa runt och banka på dörrar och väcka andra boende.

Hjärtan
I USA har flera, främst republikanska, politiker blivit skjutna i en skottlossning i Virginia. Bland annat har en republikansk kongressledamot blivit allvarligt skottskadad.

Också i USA har en skottlossning på en arbetsplats skördat flera offer med minst fyra döda. Hur många skottlossningar i USA som INTE nått media i Europa har jag ingen aning om. Men där är det ju viktigt att alla har en pickadolla redo i nattduksbordet så att dom kan försvara sig. Någon "risk" för en skärpning av vapenreglerna i USA under Donald Trump finns nog inte. Hur som helst är det nog tur att inte så många amerikaner åker till Europa eftersom det händer så många attentat här....

Så har till exempel ett flyktingboende i Asarum med ett 60-tal boende bränts ner i en anlagd brand.

Sedan läser jag att den unga nazist som i Malmö flera gånger kört ner demonstrerande irakiers plakat nu erkänt att han gjort detta. Han ville "markera"! Vad han ville markera var att dom inte borde få finnas i Sverige. Ett lika intelligent yttrande som den Sverigedumokratiska motion i Haninge som jag läste om. Dom vill att skolan ska vara strikt neutralt politiskt och religiöst. Där alla former av politiska och religiösa symboler som slöjor och liknande ska vara förbjudna. Sedan avslutar man motionen med att kräva att skolavslutningarna ska hållas i kyrkan. AMEN!

Fast farligast av allt är trafiken. För några dagar sedan inträffade en frontalkrock här i Nordvästskåne där två killar dog i den ena bilen och där två personer i den andra bilen blev svårt skadade. Nu står det klart att det uppenbarligen handlade om två unga killar som var ute och "lekte" med sin specialtrimmade bil.

Det är farligt att leva, det finns risk för att man dör. Men vi ska kanske fundera över vad som är det farligaste. Och, att vi inte ska gå omkring och vara livrädda hela tiden. Fast jag ska vara uppriktig, dom här skrämmer mig. Kombinerar man fanatism med kriminalitet och våld blir det farligt.

Inga kommentarer: