tisdag 20 juni 2017

Goda och dåliga nyheter

» Världsdagen för flyktingar

I dag är det Världsflyktingdagen (en dag som bestämts av FN). Just nu befinner sig uppskattningsvis drygt 65 miljoner människor på flykt från krig, förföljelse, svält och naturkatastrofer. Den högsta siffran någonsin. Detta är var 113:e människa på vår planet. Skulle Sverige vara drabbade på liknande sätt så skulle nästan 90.000 svenskar befinna sig på flykt. En majoritet av dessa 65 miljoner på flykt befinner sig på flykt i sitt eget hemland. Ca 40 miljoner befinner sig alltså på flykt i hemlandet och ungefär 25 miljoner på flykt i andra länder. Dom flesta av dessa befinner sig i grannländer. Men en liten del har tagit sig längre och en liten rännil av alla dessa miljoner har alltså kommit till Sverige. På tok för många menar en del. - "Vi kan inte ensamma ta hand om alla" som en del så talande uttrycker det.

Inom EU vill man försöka att alla EU-länder tar ett gemensamt ansvar. Bland annat har man bestämt att 170.000 flyktingar som finns i Grekland och Italien ska fördelas mellan övriga EU-länder. En del länder tar sitt ansvar, en del har tagit ett stort ansvar (som Sverige) och en del EU-medlemmar smiter förtvivlat undan. Dom vill ha pengar från EU, men dom vill inte ställa upp på det gemensamma ansvar som gäller. Det handlar alltså om en handfull reaktionära och egoistiska högerregimer. Som borde slängas ut ur EU:

Ett av dessa länder som vägrar ta sitt ansvar (men gärna tar emot pengar) är på besök i Sverige. Polens reaktionära premiärminister, högerreaktionära ultrakonservativa kristna fundamentalisten Beata Szydlo, är på statsbesök i Sverige. Det är med glädje jag noterar att statsminister Stefan Löfven gjort klart att även Polen måste ta sitt ansvar, annars måste konsekvensen vara att bidragskranen till Polen skruvas åt. Är man medlem i EU gäller att medlemmarna tar sitt solidariska ansvar för olika problem.

Ett annat EU-land som smiter undan är Ungern. Hit har tydligen de båda Sverigedumokratiska tvillingarna Ted och Kent Ekeroth tagit sin tillflykt. Den rasistiska och reaktionära regimen i Ungern passar väl deras syn på världen bättre. Fast det känns ju lite underligt att människor som är emot invandrare blir invandrare i ett annat invandrarkritiskt land. Kent Ekeroth, som är Sverigedumokraternas ledamot i Justitieutskottet och deras talesman inom kriminal- och juridikområdet (med specialitet att kräva högre straff), står ju just nu anklagad för misshandel. Under en fyllekväll blev han inte insläppt på krogen eftersom han var för berusad. När han, eskorterad av sina SÄPO-vakter, gick därifrån blev han av någon i krogkön påmind om en av sina tidigare fylleskandaler (Järnrörsmassakern ni minns). Det gick som det brukar gå när alkoholen gjort sitt inträde - åt skogen. Nu blir det rättegång. På många håll spekuleras det i vad han har för hållhake på SD-ledningen eftersom han inte fått sparken trots upprepade skandaler.

På tal om Sverigedumokratiska klavertramp så läser jag om SD i Vällingby som delade ut flygblad i samband med att kommunen höll ett informationsmöte om att bygga om ett gammalt sjukhem till genomgångsbostäder för flyktingar. Man krävde att: - "Låt våra äldre bo kvar"! Det är bara det att det är många år sedan det bodde några äldre på Råcksta sjukhem. Boendet var helt enkelt utdömt pga asbest och fuktskador. Under några år fram till 2015 var det boende för missbrukare och nyligen utskrivna efter fängelsestraff. - "Istället för att utöka och anpassa äldreboenden och vårdhem väljer styrande politiker att flytta de äldre och sjuka för att istället låta nyanlända flytta in. Detta drabbade de äldre" skriver man i sitt flygblad. När man påpekar fakta blir kommentaren från SD: - "Jag håller med om att det är lite missvisande." Men det var en "standardmall" man använde. Vilket ju är ganska talande för Sverigedumokratisk politik. Allt som kan skyllas på invandring ska skyllas på invandring. Kan man inte skylla på invandring så ska det ändå skyllas på invandring.

Flyktingmottagning

På tal om rasister och andra högerspöken så läser jag att Marine Le Pens pappa Jean-Marie Le Pen tycker att dottern och resten av partiledningen inom Nationella Fronten ska avgå efter partiets fiaskon i både presidentvalet och nu ännu mer i parlamentsvalet. 89-åriga Jean-Marie Le Pen är ganska så sur på dottern eftersom hon ju mer eller mindre uteslutit honom ur det parti han själv startat. - "Hon avskyr debatt och motsägelser, och hon döljer inte att det var för att jag vill ha debatt, som jag blev utesluten ur partiet." Som jag sagt tidigare. Nassar, rassar och annat löst folk förökas genom delning när partierna till slut förtärs inifrån. Undrar om bröderna Ekeroth och Jimmie Åkesson en dag förorsakar samma sak i SD?

Kanske lite roligare saker. Dom klagar ju på våra höga skatter i vårt land. Men dom är inte så höga som det snackas om. Dagens ETC har roat sig med att räkna på skatten och hur mycket skatt miljardärer som Finn Rausing och Antonia Ax:son Johnsson betalar jämfört med ett helt vanligt kassabiträde. Finn Rausing betalar 14% i skatt. Antonia Ax:son Johnsson betalar 18%. Spotify-grundaren Martin Lorentzon betalar 12% i skatt. Kassabiträdet Lilian på Willys betalar 23% i skatt. Alltså klart mer än ägaren Antonia Ax:son Johnsson! Fast att det för Spotify-grundaren Martin Lorentzon bara blir 12% kan vi ju förstå. Spotify gör ju enorma förluster så han kan väl inte ha så stora inkomster än? Det här var kanske inte så rolig läsning trots allt!

Låt oss därför istället glädjas åt Expressen-journalisten Elias Giertz avslöjande reportage. Kungen och Silvia åker på kärlekssemester i sommar berättar han. Så lycklig jag blir över att man trots alla barndop och bröllop och jag vet inte allt som kostat Kungahuset pengar fått lite slantar över för en liten kärlekssemester. Det är ni verkligen gott unnade efter allt hårt arbete under året.

Däremot läser jag att det brittiska kungahuset drabbats av en svår skandal! Det berättas att Prins William har brutit mot de kungliga reglerna. Brittiska kungligheter får inte ha beröring med icke blåblodiga och ännu mindre krama dom. Det är oerhört att Prins William sågs krama flera överlevande från brandkatastrofen i London. Usch så hemskt, tänk att han inte fått en bättre uppfostran.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag,
inte samlag

Inga kommentarer: