onsdag 28 juni 2017

Om Sverigedumokraterna

» Slutet?

Domen mot sverigedumokraten Kent Ekeroth kom i dag. Han döms för ringa misshandel sedan han återigen i fyllan kommit i bråk utanför en krog. 40.000 i böter blev det tydligen. Man tjänar bra som riksdagsman! Den stora frågan är nu om detta innebär slutet för Kents politiska karriär? Svaret på den frågan har bara Kent Ekeroth själv. Att Kent Ekeroth, trots Jimmie Åkessons påstådda icke-acceptans för rasism i partiet, har haft fortsatt förtroende från partiets ledning visar att icke-acceptansen för rasism bara har varit en fasad som inte har varit värt någonting. Uppenbart är istället att Jimmie Åkesson och andra i partiets ledning har tyckt att Kent Ekeroth och hans anhang har varit viktiga för partiets rekrytering. Kent Ekeroths engagemang i Avpixlat och Nya Tider t.ex. säger allt.

Sverigedumokrater

Det ska därför bli spännande att följa vad som händer. Kommer Kent Ekeroth att följa sin tvillingbrorsa Ted och flera andra extrema SD-profiler till det allt mer fascistiska Ungern? Kommer han att sitta kvar i riksdagen som Sverigedumokrat? Kommer han att fortsätta i riksdagen som politisk vilde? Att inget har hänt tidigare trots upprepade skandaler visar bara att man från SD:s ledning tyckte att Kent Ekeroth har varit viktig. Eller också visar det att Kent Ekeroth har någon eller några hållhakar på den innersta partiledning som man inte vill ha offentliggjorda. Någon anledning måste det finns till Jimmie Åkessons tålamod med alla skandaler. Å andra sidan är ju inte Kent Ekeroth den enda inom SD som är inblandad i skandaler. Lokalt har i dagarna SD:s vice ordförande i grannkommunen Bjuv, Jörgen Bernebring, dömts för ofredande sedan han kallat sin f.d. sambo för bland annat "hora", "fitta" och "luder". Vanliga ord i sverigedumokraters och medlemmar av dess svans argumentation.

Fast upprepade skandaler får ingen betydelse för stödet för Sverigedumokraterna. Tyvärr kommer det att dröja ytterligare innan dagens SD-supportrar inser hur lurade dom har blivit.

Inga kommentarer: