lördag 3 juni 2017

Bedragarnas marknad

» Bedragare del 320

Man får hela tiden många spännande mejl. Det här är ett av dessa. Jag känner mig så tacksam för att man gjort sig besväret att påminna mig om att mitt konto har missbrukats. Det känns tryggt att veta att företag man gör affärer med har så mycket ansvarskänsla att dom håller koll på kundernas konton så att ingen missbrukar det hela. Fast det är klart, jag blir lite tveksam till "premiebyen.com", något som låter lite danskt. Danskar ska man aldrig lita på.... Dessutom visar det sig att domänen inte ens är i bruk. Öppnar jag den i Opera med adblocker igång så möts jag av en helt vit sida! Adblockern tar helt enkelt bort reklamen för att domänen är till salu. Så här skriver man till mig:

Vanlig skurk
Kontrollera att dina betalningsuppgifter är korrekta

Missbruk av konto info@news.premiebyen.com

Kära medlem,

Vi misstänker kraftigt missbruk av ditt konto.
Konto: sven@swl.nu

För att säkra ditt intäkter rekommenderar vi starkt att byta lösenord.

Vänligen skriv in din email här och skapa ett nytt lösenord.

Vi kommer att påminna dig inom 24 timmar om det inte är gjort.

Tyvärr för obehag.

Svenskametoden , Stockholm
Säkerhetslagen Operation

Länken leder till några som kallar sig "Consumersclub24", en sajt som påstår att man sysslar med vad man kallar "email marketing". Intressant är att man hävdar att man inte tolererar Spam utan erbjuder att man mejlar om man utsätts för detta till "abuse@erbjudandenmarknad.com", en adress som låter väldigt svensk. Synd att man inte klarar av att se till att mejl som skickas är på bättre svenska. Texten verkar väldigt "google-översatt" med uttryck som är helt virriga. "Erbjudandenmarknad.com" leder till exakt samma sida.

Inte för att jag tror att en klick på länken för att byta lösenord får till resultat att det börjar ryka ur öronen, men gissningsvis ska jag först uppge min e-postadress och gammalt lösenord. Något som ju kan vara spännande att veta för andra. Jag tror i varje fall att jag slänger mejlet bland all annan skit som trillar in. Synd att man inte kan kompostera all Spam, Bluffmejl och Bedragare som väller in i mejllådan. Då skulle man kunna få till rejält med kompostjord till trädgården. Jag får nöja mig med att slänga det i den digitala papperskorgen.

Tröttnar dom aldrig? Eller är det tillräckligt många som går på bluffen för att det ska löna sig?

Inga kommentarer: