söndag 18 juni 2017

Internationella picknickdagen

» Rika är ännu rikare

Lite då och då publiceras det ju listor och beräkningar över hur ett litet antal riktigt rika snubbar är så rika att dom äger nästan allt i världen. Nu har den brittiska tidningen The Guardian gjort en ny beräkning och kommit fram till att dom här beräkningarna om dessa vrålrikas förmögenheter inte stämmer! Eftersom man tidigare bara har med de officiella förmögenheterna som finns i skatteredovisningar och bankredovisningar och inte alla pengar som är undangömda i olika skatteparadis och på hemliga konton så är egentligen deras överlägsna förmögenheter ännu mer överlägsna. Beräkningar i de Nordiska länderna har ju visat att de rikaste i snitt gömmer undan 30% av sina slantar. Men i de Nordiska länderna är siffrorna låga, på många andra håll i världen smiter man faktiskt undan med ännu mer. Alltså är dessa enormt förmögna i själva verket ännu mer enormt förmögna!

Pengar

Fast egentligen är detta inget problem, det är bara bra. Vi som känner upprördhet och vill arbeta för någon form av förändring av förhållandet är bara hjärntvättade socialister som är lata och avundsjuka. Usch ja, man får nästan dåligt samvete för sina tankar och tyckerier. Vi går över till något annat.

I Storbritannien föll extremhögern i UKIP totalt samman i det brittiska valet. I Frankrike gjorde Marine Le Pens Nationella Fronten ett sämre val än väntat. I Tyskland misslyckas extremhögern. I Finland sprack Sannfinländarna. Senaste nytt är att den grupp som lämnade riksdagsgruppen nu uteslutits ur partiet av den nya extrema grupp som kuppat sig till makten i partiet. Den stora frågan för den svenska politiken är alltså när Sverigedumokraterna spricker.

På tal om Sverigedumokraterna så ser jag att den förre SD-riksdagsmannen Anders Forsberg nu dömts till ett års fängelse för förskingring. En annan SD-riksdagsman är Kent Ekeroth som nu står åtalad för misshandel. Han var så berusad när han försökte ta sig in på krogen att han inte blev insläppt. Sedan gick det som det gick... Det är han som är känd för den tidigare "Järnrörsskandalen".

Inga kommentarer: