onsdag 21 juni 2017

Oj då!

» Bra Jan

Afghanistans flagga
Den som läst vad jag tycker vid tidigare tyckerier på Sven Tycker har nog upptäckt att jag inte är någon stor älskare av Folkp... f'låt liberalen Jan Björklund. Och nu precis när jag börjar tro att hans tid nog snart är ute så kommer karlen med ett riktigt vettigt krav. - "Stoppa utvisningarna till Afghanistan"! Bra Jan! Bland annat Tyskland har i dagarna tagit beslutet att tillfälligt stoppa alla utvisningar till Afghanistan. Landet är helt enkelt inte säkert - för någon. Sverige skickar på löpande band ungdomar till Afghanistan där det största skälet är att vi ska "markera" att det inte bara är att komma till Sverige. Men, det är inte en human politik, det är inte att visa ansvar. Läget i Afghanistan är kritiskt, och för tillfället blir det allt sämre. Du ska ha all heder för ditt krav Jan. Även Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna instämmer i kravet. Att Moderaterna säger Nej är inget att förvåna sig över. Även Centerpartiet är inne på ett tillfälligt stopp även om man virrar runt lite. Vad Sverigedumokraterna anser behöver vi väl inte antyda?

Så vad väntar ni på i Socialdemokraterna? Är Socialdemokraterna är parti med solidaritet och medmänsklighet i ryggraden eller har man förvandlats till ett feghetens banerförare utan någon ryggrad alls?

Att det börjar bli allt mer "hela havet stormar" inom den borgerliga högeralliansen är inget att förvåna sig över. Nu vill alla rädda sig själva i stormen. Att Maud Olofsson har blivit orolig är inget jag oroar mig över. Jag oroas mest rent allmänt så fort hon yttrar sig. Efter att ha fått utmärkelsen "Sveriges dyraste fiaskominister" tycker jag hon borde hålla sig tyst.

För övrigt kan vi glädjas åt att Konjunkturinstitutet spår fortsatt gott stämningsläge i den svenska ekonomin. Det rullar helt enkelt på rejält för ånglokomotivet Sverige. Alla ni som gnäller över katastrofläge kanske ska lugna ner er lite!

Inga kommentarer: