lördag 18 november 2017

Tre små korta

» #Metoo överallt

#Metoo
Nya yrkesgrupper tillkommer hela tiden som vittnar om mansgrisar överallt i vårt samhälle. Själv skäms jag allt mer över hur män kan uppföra sig. Jag hoppas verkligen att jag själv inte i tron att jag var humoristisk har trampat över allt för ofta. Senast ut är ett upprop från kvinnliga politiker som vittnar om trakasserier och övergrepp. Det är uppenbart att det handlar om alla riksdagspartierna. Det känns faktiskt riktigt skrämmande när de som ska stifta våra lagar (politiker) och de som sedan ska tolka dessa lagar (jurister) inte ens kan hålla munnen eller fingrar i styr.

Fast det finns fortfarande en del som inte begriper någonting. Fast man blir kanske inte speciellt förvånad. Att en så'n som Alexander Bard inget begriper utan istället går till attack mot hela kampanjen som han kallar "en pöbel" är ingen sensation. Att Fria Tider uppskattar det hela säger allt om Fria Tider - och Alexander Bard. Nu kan jag som sagt säga att Bards reaktion inte förvånar. Alexander Bard har byggt upp i stort sett hela sin karriär på att var oförskämd, plump och högljudd. Han trivs med att vålla ilska och få uppmärksamhet. Själv sliter jag förtvivlat fram fjärrkontrollen om han dyker upp i TV:n och stänger av.

» Undrar om dom skäms

Vad tror ni? Tror ni att Stefan Löfven känner sig stolt? - "Stefan Löfven har en avsevärt bättre invandringspolitik än Annie Lööf" hävdar Jimmie Åkesson i en intervju i Dagens Nyheter. Det är nu snart dags för Sverigedumokraternas landsmöte också och Jimmie Åkesson tycker att han ju måste göra klart för Taxi-Uffe och Batong-Ebba att dom inte ska räkna med ett självklart stöd från Jimmie om han inte får något för det. Enligt intervjun hotar han med att SD mycket väl kan välja att rösta på en S-budget istället för en Moderat Högerallians-budget. Naturligtvis är det så att Jimmie retar sig på att Annie Lööf och Jan Björklund gjort klart att dom inte kan tänka sig att sätta sig i en regering som är beroende av rasisterna i SD.

Sverigedumokraterna
Ulf Kristerssons högergir inom Moderaterna har lockat tillbaka många SD-supportrar till Moderaterna. Sverigedumokraternas väljarstöd har rasat ganska rejält på kort tid. Hade något av de andra partierna förlorat så stor andel av sina väljare på så kort tid hade media varit fyllda med spekulationer. Det är dock uppenbart att media inte tar SD riktigt på allvar. Det är ju faktiskt ganska tyst om raset. Jimmie är dock fortsatt optimist och räknar med 20% i valet. Vi får hoppas att väljarna är intelligentare än så. Som jag sagt tidigare så tror jag faktiskt att Sverigedumokraternas sammanbrott har inletts. Det kommer att ta tid eftersom det inte blir fullständigt förrän Jimmie Åkesson slutar / kuppas ut. Och han kommer att sitta kvar vid de välbetalda grytorna så länge han kan.

Men, som sagt. Undrar om Stefan Löfven känner sig stolt över att Jimmie Åkesson tycker att hans invandringspolitik är bättre i Annie Lööfs. Han borde skämmas öronen av sig om Jimmie överhuvudtaget uppskattar den. SKÄMS!

» Nordea i botten igen

Fair Finance Guide har granskat de svenska bankernas hållbarhetsarbete. I vilken utsträckning tar bankerna det här arbetet på allvar? Gissa vilken av storbankerna som hamnar i botten? Nordea! Är det någon som är förvånad över att Nordea hamnar i botten när bankerna får betyg? Har det egentligen på senare år presenterats någon form av utvärdering, betygssättning osv där INTE Nordea hamnat i absoluta botten bland svenska banker?

Nordea
Hur tror ni då att Nordea reagerar på den här betygsättningen? - "Det är uppenbart att vi måste arbeta mer intensivt med det här"? Glöm det! Man går ut och kritiserar utvärderingen istället. Stoppa huvudet i sanden! Att banken under flera år fått överlägset sämst betyg av sina kunder bland storbankerna har främst bemötts med en gäspning från Nordeas ledning. Björn och Casper skiter uppenbarligen i sådant, så länge dom kan fortsätta göra miljardvinster och dom själva kan plocka ut rejäla arvoden så struntar dom i bankens kunder. 80% av oss är ju ändå bara idioter som Björn Wahlroos konstaterat.

Säg Farväl till Nordea

Inga kommentarer: