måndag 27 november 2017

Asylskandalen

» På en skala 0-100

Jag vet faktiskt inte om jag ska hylla överenskommelsen, eller om jag ska konstatera att det är en skandal att det har krävts förhandlingar för att ens komma fram till det självklara. Men enligt media har tydligen Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommit överens om att de ensamkommande ungdomar som sökte asyl innan 24 november 2015 och som man fortfarande inte från Migrationsverket hunnit fatta beslut om ska få stanna kvar i Sverige, i varje fall så länge dom fortfarande studerar. Det här handlar alltså om ungdomar som hotas av utvisning. Inte därför att dom inte skulle haft rätt att stanna när dom sökte asyl, utan dom hotas av utvisningen eftersom Migrationsverket inte hunnit fatta beslut innan Sverige ändrade reglerna.

Karta över Afghanistan
Det är alltså ungefär som om någon körde 90 km/tim på en 90-väg, men innan man hade utrett och fattat beslut om ifall han kört för fort så har man ändrat hastighetsgränsen till 80 km/tim. Alltså skulle han dömts för fortkörning eftersom han kört 90 km/tim på en väg där det är 80-gräns. Inte när han körde där utan när domen faller. Håll med om att det vore orimligt.

Men, det har alltså krävts hårda förhandlingar inom regeringen för att komma fram till ett sådant beslut. Det är en skam att ett Socialdemokratiskt parti försöker bedriva en direkt människofientlig politik. Du ska skämmas Stefan Löfven. Du ska skämmas Heléne Fritzon. Att Sverigedumokraterna är kritiska är ju inte direkt någon förvåning. Man skulle kunna uttrycka det som att om man skapar en skala från 0-100 och medmänsklighet motsvarar 100 så ligger Sverigedumokraterna på 0. Uppenbarligen är även Moderaterna kritiska, man yrar något om rättssäkerhet. Uppriktigt sagt fattar jag inte vad man pratar om.

- "De ska inte hamna i kläm för att Sverige haft exceptionellt långa handläggningstider" säger Biståndsminister Isabella Lövin.
- "Det är en förlust för Sverige" säger Paula Bieler från Sverigedumokraterna.
- "Vi är väldigt glada och lättade att regeringen lägger fram det här till slut" säger Johanna Jönsson från Centern.
- "Asylsystemet ska bygga på rättssäkerhet och inte på eftergifter" säger Johan Forsell från Moderaterna.

Visa nu att socialdemokrati står för mänsklighet och solidaritet. Det är INTE beröm när Jimmie Åkesson hävdar att Socialdemokraterna för en bättre invandringspolitik än Centerpartiet. Hade du varit en äkta socialdemokrat hade du skämts öronen av dig när du hörde detta Stefan Löfven.

Visa att Socialdemokraterna står för medmänsklighet! Detta räcker inte!

Inga kommentarer: