söndag 9 juli 2017

Nationella orgasmdagen

» Politik är kiff

Jag tänkte ägna dagen åt svensk partipolitik. Visst låter det spännande? Jag förstår också att regelbundna läsare av Sven Tycker i så fall ger upp ett glädjetjut. Det här ämnet är så jättekiff att det inte ens går att beskriva. Kanske behöver ordet "kiff" förklaras för främst icke-skåningar. Kiff eller kiffigt är skånska för roligt eller häftigt. Håll då med om att svensk partipolitik bäst beskrivs som just kiff.

Älska din nästa
Först ska jag börja med goda nyheter. Jag brukar ju ibland beskyllas för att bara klaga och gnälla här på Sven Tycker. Jag måste nog erkänna att det nog stämmer också... Det är helt enkelt mycket enklare att gnälla och klaga än att vara konstruktiv eller glad. Alltså ska jag inleda dagen med goda nyheter bara för att bevisa att jag kan bättre. Jag ska ge en svensk politiker beröm! Jag kan nämligen berätta att jag läser glada nyheter om svensk partipolitik. I en intervju med SR:s Ekots reporter Jörgen Huitfeldt berättar moderatledaren Anna Kinberg Batra att hon har för avsikt att sitta kvar som moderatledare i många år till. Bra Anna! Det glädjer mig att du ska fortsätta att leda Moderaterna i många år. Det ser omedelbart mycket mer positivt ut i det svenska politiska landskapet. Tack Anna!

Annars gläds jag åt hur den Borgerliga Högeralliansen bråkar inbördes. Ju mer man bråkar, desto bättre för oss andra. Visst kan till och med AKB (Andra Kan Bättre) säga bra saker. I sitt tal i Almedalen tog hon klart avstånd från nazisterna i Nordiska motståndsrörelsen. Dom skrek tydligen i går att hon var en "folkförrädare", så det är kanske inte så konstigt att hon tycker så: - "Åk härifrån, Sverigehatare!". Du har helt rätt Anna. Vi håller alla med dig. Dessutom har hon tydligen börjat konkurrera med maken David Batra om vem som är roligast. I sitt tal hävdade hon att Moderaterna är den verkliga Mitten i svensk politik. Det är ju verklig komik!

Älska din nästa
För övrigt kunde jag konstatera att nassesvinen i den Sverigedumokratiska svansen även sprider sin gödsel här i Åstorp. Nä, förlåt. Det är en förolämpning mot våra djur att använda ordet gödsel om nassesvinens propaganda. Gödsel är egentligen nyttigt! För några dagar sedan fick bland annat min mamma ett flygblad från svinen i sitt brevinkast. I dag kunde jag konstatera att svinen reserverat en lyktstolpe för "Folkförrädare" och undertecknat med "Nordfront". Som alltså är Nordiska Motståndsrörelsen. I varje fall hade man satt upp en dekal på en lyktstolpe med den innebörden. Egentligen är det också att förolämpa våra grisar att använda ordet svin om drägget.

Fast egentligen verkar en del poliser tycka att det är andra som är hotet. Här kan vi läsa om när en färgad Visbybo blev provocerad av en av de nassar som drog fram i Visby. Han blev bortförd av polisen, Visbybon alltså, inte nassen! Och det med kommentaren från polisen: - "Hoppas han har uppehållstillstånd". Visst är det komiskt. I varje fall tyckte den aktuella polisen det eftersom han skrattade.

Älska din nästa
Jag såg förresten att Donald Twitt... f'låt Trump har fått en allierad i den svenska politiken. I en intervju framför Jimmie Åkesson åsikten att Sverige borde stå utanför Parisavtalet. Fast jag är inte förvånad. Omdömet är väl inte den största förmågan hos den mannen. Det är ju väl att i stort sett alla andra i världen är eniga om att något MÅSTE göras. Och att vi är tvingade att dela på bördorna. ALLA måste dra sitt strå till stacken. I SDS/HD konstaterar "Senior Columnist" Per T Ohlsson med sorg att det tack vare Donald Trump är farväl till det amerikanska århundradet. Förtroendet för USA i världen rasar och USA är på väg att förlora sin ledarroll som ensam supermakt. Det är faktiskt bara i Ryssland och Israel som förtroendet för USA är större nu under Donald Trump än det var under Barack Obamas dagar. Något som förklarar en hel del! I Europa rasar det utför. "America First" säger ju Donald Trump. Detta medan han i själva verket håller på att isolera USA från omvärlden. De som förlorar mest på detta är just USA.

Jag såg förresten att antalet flyktingar som tar sig över gränsen från USA till Canada för att söka asyl i Canada har ökat kraftigt. Allt har sin förklaring!

Nä, nu får jag skärpa upp mig. Jag skulle ju försöka vara positiv. Fast det är kanske i viss mån positivt om USA förlorar sin självpåtagna roll som översittare i världen. Med rätt att bestämma över andra länder. Det är ju egentligen i de flesta fall bara bra. Amerikansk inblandning, och överhuvudtaget stormakters inblandning i andra länders interna affärer, skapar oftast större problem än vad dom löser problem.

Tack för att ni orkat läsa så här långt. "Senior blogger" Sven O Ohlsson tackar för förtroendet. Tänk sedan på att det i dag är Nationella orgasmdagen. Det är väl positivt?!

Inga kommentarer: