torsdag 20 juli 2017

Allt från militär till bilism

» Korta funderingar en torsdag

¤ Föregå med gott exempel.   Att föregå med gott exempel är viktigt. Jag skulle t.ex. aldrig komma på tanken att gå mot rött ljus vid ett övergångsställe om det står en förälder med ett barn och väntar. ALDRIG någonsin. Fast det är många som struntar i detta. Några som man förväntar sig ska föregå med gott exempel är våra folkvalda. Därför är det spännande när tidningen Dagens ETC har granskat våra riksdagspolitikers bilar och dessas utsläpp. Tittar man på de 15 värsta bilarna så ser vi att 5 är SD-bilar följt av S, M och L med vardera 3 bilar och 1 från C. Att SD leder är kanske inget att förvånas över. Dom tror ju inte på "Växthuseffekten" så dom kan ju strunta i utsläppen och bara spruta ut. Ett annat sätt att se på saken är att konstatera att medan 77% av centerpartisterna har en bil och 63% av moderaterna, sverigedumokraterna, socialdemokraterna och kristdemokraterna så är det bara 20% av vänsterpartisterna och 29% av miljöpartisterna som har det. I genomsnitt har liberaler de smutsigaste bilarna följt av sverigedumokrater och moderater. Miljöpartister, kristdemokrater och vänsterpartister har renast bilar. Tar man hänsyn till även de som inte har någon bil så är centerpartister följt av sverigedumokrater och moderater de som släpper ut mest skit medan vänsterpartister är renast följt av miljöpartister och kristdemokrater. Bara nämnt så där apropå att föregå med gott exempel.

¤ Var är det farligast.   Statistik är spännande. Siffrorna är ju den enda sanningen. Fast sedan är det ju frågan om vilken sanning statistiken visar. Jag läser att Dick Sundevall och Nina Silventoinen räknat på vilka stadsdelar i Stockholm där det är farligast att vistas. Räknar man på våldsbrott, misshandel, rån, våld mot tjänsteman, kvinnofridskränkning, våldtäkt osv så kanske ni tror att det är s.k. "no-go områden" som Rinkeby-Kista eller Spånga-Tensta. Men så är det inte. Värst är Norrmalm och följt av Södermalm. Det är 2-3 gånger större risk att råka ut för sådana brott där än i de s.k. "no-go" stadsdelarna. Tittar man på narkotikabrott är skillnaden ännu större. Det är alltså mindre farligt att vistas i Rinkeby, Kista, Tensta osv än att vistas i centrala Stockholm. Tänk på det när de värsta mytspridarna kommer igång.

¤ Nordea.   Nordeas vinst blev inte som marknaden förväntat. I motsats till de andra storbankerna fortsatte inte ökningen. Nordeas vinst de senaste 3 månaderna blev bara 9,7 miljarder kronor. Det innebär drygt 375 kronor i vinst på varenda innevånare i hela Norden. Omräknat till helår drygt 1500 kronor på varenda människa i Norden. På mig, på min fru, på alla mina tre barn, på min mamma, på min syrra. På varenda människa bosatt i de Nordiska länderna. Från nyfödda bebisar till 100-åriga gummor. Så kanske ska man inte gnälla trots allt. Besked om eventuell skatteflykt till utlandet förväntas nu mitt i valrörelsen. Allt för att utpressningen ska få bästa effekt. Så det gäller att göra klart att om Nordea smiter från skatten så smiter vi från Nordea.

¤ Tiggare och skattesmitare.   I Svenska Dagbladet är ledarskribenten Per Gudmundson upprörd över att behöva se tiggare. Så upprörd att han ägnar sin ledare i tidningen åt dessa hemska lagbrytare. Nu väntar vi bara på att Per Gudmundson i morgon är lika upprörd över alla miljarder som skattesmitare lurar samhället på.

¤ Militären.   Jag ser att borgerlighetens stora idol, Frankrikes nya president Emmanuel Macron, kommit i konflikt med Frankrikes försvarschef. General de Villiers avgår nämligen i protest mot att president Macron, för att få ordning på den franska ekonomin, vill skära ner på militärens anslag. Där steg Macron i varje fall i mitt anseende!

¤ NATO uno.   Konflikten mellan EU och Polen utökas. EU-kommissionen hotar nu med att helt enkelt ta ifrån Polen rösträtten sedan extremkonservativa regeringspartiet Lag och rättvisa genomdriver ytterligare lagförslag som hotar demokratin i Polen. Det är detta Polen som de svenska NATO-förespråkarna tycker att vi ska förbinda oss att stödja militärt genom ett medlemskap i NATO.

¤ NATO dos.   Konflikten mellan t.ex. Tyskland och Sverige med Turkiet fortsätter att utvidgas ytterligare. Flera människorättskämpar från bland annat Sverige och Tyskland har arresterats i Turkiet. Ett land som allt mer avlägsnar sig från demokratin. Det är detta Turkiet som de svenska NATO-förespråkarna tycker att vi ska förbinda oss att stödja militärt genom ett medlemskap i NATO.

Inga kommentarer: