torsdag 13 juli 2017

I morgon smäller det

» I morgon gäller givakt och hurra

Ni kommer väl alla ihåg att hedra morgondagen! I morgon ska vi alla klä upp oss, stå i givakt och hurra ordentligt. Vår blivande regent Victoria Ingrid Alice Désirée Bernadotte fyller i morgon 40 år. Hipp Hipp Hurra! Observera att Vickan har 4 (fyra) förnamn. Så många har inte "vanligt folk". Jag står inte så långt efter eftersom jag har tre förnamn. Min syrra har bara två. Egentligen väl det enda område där jag är mer framgångsrik än syrran. Inget ont sagt om henne. Kronprinsessan Victoria är gift med sin gamle gymtränare Olof Daniel Westling Bernadotte, numera hertig av Västergötland. Dessa båda mönsterföräldrar har förärats två barn, prinsessan Estelle Silvia Ewa Mary, hertiginna av Östergötland och prins Oscar Carl Olof, hertig av Skåne. Något som vi här nere i Skåne är enormt stolta över. Fast det är faktiskt lite orättvist att Oscar bara fått tre namn. Är han inte riktigt kunglig?

Hur som helst så har vår radikala kvällstidning Aftonbladet i dag skänkt alla sina läsare en 16 sidor lång hyllningsbilaga om vår underbara kronprinsessa. En bilaga som jag läst från pärm till pärm med en sprittande glädje i kroppen. Tänk så underbart att vi har fått oss förärat detta. Jag vill verkligen tacka Aftonbladets reportrar för detta journalistiska mästerverk. Jag hoppas att ni känner stolthet över denna kritiska granskning av vårt samhälle.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom val, inte avel

Jag vill poängtera att jag inte har något emot Vickan personligen. Snarare är det så att jag tycker synd om den stackars damen som tvingats uppfostras på detta viset. Medan han tvingats in i en roll att hon "måste" axla ett "ansvar" en dag har hennes yngre syskon fått leva ett "leva loppan liv" på ett helt annat sätt. Jag tror inte att Vickan, om hon hade haft en reell chans, hade valt det här livet. ALLT ska granskas i detalj. Nä, egentligen är "granskas" fel ord. Det förekommer ingen seriös granskning av det svenska Knugahuset. Men allt ska skildras och publiceras. Jag läser i Expressen i dag att Daniel ska överraska på födelsedagen. Så var den överraskningen avslöjad! Jag tycker synd om dig Vickan! Jag önskar att du hade modet att "tacka nej". Tyvärr tror jag inte att du har den kraften även om du hade velat. Men jag tycker synd om dig. Min kritik mot monarkin handlar inte om DIG personligen. Jag beklagar att du hamnat där du har.

Avskaffa monarkin! För medborgarnas skull och för alla inblandades skull.

Känn istället glädje, för i dag är det Internationella Rock ‘N Roll-dagen. Let it roll!

Inga kommentarer: