lördag 19 november 2016

Internationella Mansdagen

» Va' bra när dom lär av misstagen

För ett år sedan drog polis och SÄPO på stora pådraget efter en misstänkt terrorist. Och media hakade på, den unga grabben pekades ut med namn, bild, adress och hela köret. Det tog dock bara några dagar innan hela pådraget stängdes av igen. Den unga killen, Moder Mothanna Magid som han hette, släpptes och fick även ett skadestånd. Det visade sig att han var helt oskyldig. För några dagar sedan anhölls en ny kille misstänkt för terrorbrott. Men denna gången har media och polis uppenbarligen lärt sig av misstagen från förra gången. Det har inte varit något publicerat namn, inga bilder och inga foton på bostaden osv. Va' bra att man lärt sig från förra gången! För skillnaden kan väl inte bero på att den första "terroristen" var en muslimsk flykting och den andra "terroristen" är en svensk högerextremist?

» Något är sjukt

Jag ser lite då och då varningar för att bostadsmarknaden i främst Stockholm är en uppblåst bubbla som riskerar att brista. Ett exempel på detta måste vara när jag läser att en bostadsrättsförening i Stockholm har ett garage till salu. Utgångspriset ligger på 48.000 kronor per kvadratmeter för de 15,5 kvadratmetrarna. Dvs nästan 750.000 kronor! Ett kanonklipp för den som behöver plats för bilen... Fast den får kanske inte vara för stor, bilen alltså.

Dags för förändrad fastighetsbeskattning, slopad avdragsrätt för räntorna och andra åtgärder för att få bubblan att pysa ut istället för en kollaps.

» Dagens citat

- "Det är inte rimligt att man kan smita från sitt ansvar och ändå få stöd från våra gemensamma medel."

Sagt av moderatledaren Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra. Riktat till länder som Ungern, som vägrar ta emot några flyktingar trots beslut i EU om att fördela flyktingarna mellan medlemsländerna. Det är INTE riktat till moderatledda stockholmskommuner som Ekerö och Täby som OCKSÅ vägrar ta emot flyktingar trots ett beslut i Riksdagen om att flyktingarna i Sverige ska fördelas mellan de svenska kommunerna. Det finns nog någon skillnad, men jag har inte riktigt förstått vilken skillnad det är än. Kommunerna skyller på bostadsbrist. Det kan bero på att det inte byggts några bostäder. I Ekerö har det byggts sammanlagt 27 hyreslägenheter under de senaste 9 åren. Det handlar nog mest om en mycket gammal strategi om att man inte vill ha in vilka kommuninnevånare som helst.

» Dagens skratt

Jag tror att det är det jag gav upp redan i sängen i morse när jag låg och njöt av lördagsmorgon och bläddrade i dagens tidning. Bakgrunden är en lång politisk strid i Helsingborg där de styrande borgerliga politikerna drivit igenom ett skrytbygge mitt inne i centrum på den sista öppna platsen ut mot Sundet. På den gamla Färjestationstomten ska uppföras ett lyxhotell och bostadshus (som inte vem som helst har råd med). I dag offentliggjordes det vad bygget ska kallas:

- "Sea U Helsingborg"

Detta revolutionerande namn har ett konsultföretag fått bra betalt för att hosta fram. En fantastisk ordlek som är internationellt gångbar! Eller, ska vi säga tramsigare än förväntat? Vi ses Helsingborg...

» Helsingborg vs Stockholm

Jag har ju redan använt rubriken "Dagens skratt" så jag fick välja en annan rubrik denna gången. Jag har upptäckt att man håller på att byta rulltrapporna på Knutpunkten i Helsingborg. Den som inte vet vad det handlar om begriper troligen inte det komiska, så jag ska försöka förklara. Knutpunkten i Helsingborg är den kombinerade järnvägsstationen, bussterminalen och färjeterminalen. Järnvägsspåren ligger under jord, så det är rulltrappa upp och ner som gäller. I familjen brukar vi skämta om vår förvåning när alla fyra rulltrapporna fungerar samtidigt. Det känns som om det i allmänhet är problem med i varje fall någon av rulltrapporna. I veckan upptäckte jag att man håller på att byta ut hela maskineriet. Så under en tid står alltså alla fyra stilla. Det som fick mig att skratta var dock en kommentar från jobbarna som höll på med jobbet:

- "Folk är fantastiskt vänliga och positiva. Hade detta varit hemma i Stockholm hade jag varit hängd vid det här laget"

Vi nordvästskåningar ska alltså ha en eloge, vi har förståelse för att jobb måste göras. Sådan förståelse har man uppenbarligen inte uppe i Fjollträsk. Inget som förvånar mig...

Inga kommentarer: