tisdag 22 november 2016

Det påstås vara höst

» Senaste nytt från EU

Europeiska Unionen
Det går tydligen ganska hett till i EU-Parlamentet. Liberalernas EU-Parlamentariker Jasenko Selimovic har av EU-parlamentets talman Martin Schulz bestraffats med att tio av Selimovic dagtraktamenten dras in. Bakgrunden till det hela är att när Jasenko Selimovic tog över Marit Paulsens plats i EU-Parlamentet så tog han också över hennes fyra assistenter. Detta utvecklades tydligen till en rejäl konflikt. Assistenterna har känt sig trakasserade av Jasenko Selimovic. Så illa att periodvis har alla fyra varit sjukskrivna samtidigt. Jasenko Selimovic tyckte tydligen att dom var inkompetenta, något som Marit Paulsen uppenbarligen inte håller med om. Nu har i varje fall Jasenko Selimovic dömts till att bli utan "lön" i 10 dagar. Samtidigt har Fredrick Federley (C) och Cecilia Wikström (L), som ingår i samma partigrupp i EU-Parlamentet, uppmanats att tänka på sin säkerhet. Det går tydligen hett till i EU-Parlamentet. Det är inte bara snack och debatt i varje fall.

Samtidigt läser jag att Sverigedumokraternas partigrupp i EU-Parlamentet, ADDE, hotas av konkurs. ADDE (Alliance For Direct Democracy in Europe) är Sverigedumokraterna och deras främlingsfientliga och EU-kritiska partivänners gemensamma grupp i EU-Parlamentet. Men gruppen hotas nu av konkurs. Anledningen är att man under folkomröstningen i Storbritannien om EU-medlemskapet använde bidrag från EU-Parlamentet till gruppen på ett felaktigt sätt. Dom användes till Brexit-propaganda. Pengarna ska användas till internt arbete och kostnader vid val till EU-Parlamentet. Inte till annan politisk propaganda. Sammanlagt menar EU-Parlamentet att ADDE gruppen använd motsvarande 5 miljoner kronor på felaktigt sätt, och man kräver nu tillbaka 1,7 miljoner. Dessutom drar man in ytterligare 2,5 miljoner kronor i framtida bidrag. Det är inte lätt det där med regler.

» Fastighetsbeskattning

Det händer att jag som bloggare även använder andra sätt att säga vad jag tycker. Någon gång då och då skriver jag en insändare. I allmänhet som svar på andra insändare eller debattinlägg, eller i varje fall som reaktion på aktuella nyhetsnotiser. Ibland blir det publicerat, ibland inte. Hur som helst kom den här in i Aftonbladet i dag:

Hus
- "I ett debattinlägg i Aftonbladet försöker Jakob Eliasson och Håkan Larsson från Villaägarnas Riksförbund försvara varför direktören ska betala lika hög fastighetsskatt för sin 300 kvadratmeters lyxvilla som jag gör för mina lilla funkisvilla från 1930-talet. De misslyckas ganska rejält med att försvara dagens orättvisa fastighetsbeskattning. Ett system skapat för att gynna de som redan har sitt på det torra, men som betalas av dom som inte har så mycket.

Det finns flera skäl till varför jag valt att inte vara medlem av Villaägarnas Riksförbund trots att jag är villaägare. Ett är att man tillvaratar helt enkelt inte mina intressen utan de redan privilegierades intressen. Man står för ett helt annat samhälle än det jag vill ha."

I stort sett har man publicerat det hela ordagrant efter vad jag skrev. Det har bara gjorts ett par förkortningar eller korrigeringar av felaktig svenska (Dom blev De......) Däremot har man förkortat min signatur från Sven Tycker till bara Sven. Ville man inte ge mig gratisreklam för bloggen?

Inga kommentarer: