söndag 17 maj 2015

Norges nationaldag

Slopa Bidragssamhället
» Fortsatt kamp för bidragssamhället: Den fortsatta kampen för att bevara Bidragssamhället tar sig allt mer komiska uttryck. För några dagar sedan kunde man läsa att hantverkare runt om i landet hade börjat skicka in verktyg till Finansdepartementet för att få behålla sina skattesubventioner oförändrade. Regeringen vill ju sänka villaägarnas skattesubventioner, det s.k. ROT-bidraget från 50% till 30%. En marknad beroende av skattesubventioner kan ju inte vara fel eftersom den stora förkämpen för en Fri Marknad (Annie Lööf) vill bevara Bidragssamhället inom det aktuella området. I dag läser jag en liten sammanställning som Helsingborgs Dagblad gjort över var man utnyttjar ROT-avdrag. Moderatghettot Båstad ligger överlägset högst i Skåne med i snitt 6.467 kronor i bidrag per kommuninnevånare, det är ungefär 100 miljoner kronor. Lägst i Skåne ligger mitt eget Åstorp med i snitt 1.291 kronor per kommuninnevånare, dvs ungefär 20 miljoner kronor. Båstad och Åstorp är ungefär jämnstora även om Åstorp numera är lite större. Det är mängder med miljarder som alla svenska skattebetalare bjuder våra villaägare på. Man kan förstå varför villaägarna vill ha kvar Bidragssamhället! Statens kostnad för ROT- och RUT-subventionerna är cirka 20 miljarder. Detta kan jämföras med att kostnaden för Invandring och Flyktingmottagande är mindre, 18 miljarder. Det är ungefär hälften av vad den svenska Föräldraförsäkringen kostar (39 miljarder) eller vår totala avgift till EU (40 miljarder). Och det är inte heller långt ifrån halva kostnaden för det svenska Försvaret (48 miljarder). Det är alltså inga småsmulor.

Vänster för framtiden
» Framgångar för Vänsterpartiet: Jag tänkte jag skulle välja en lite udda rubrik för att presentera den senaste väljarundersökningen från Sifo, presenterad i dag av Svenska Dagbladet. Man skulle också kunna välja rubriken: "Det Rödgröna blocket fortsatt störst". Men den vanligaste rubriken är nog: "Fiasko för Socialdemokraterna". Hur som helst är Vänsterpartiet med 7,5% (+1,8) och Sverigedemokraterna med 14,7% (+1,8) de största vinnarna sedan senaste valet. Även Miljöpartiet med 8,2% (+1,3), Moderaterna med 24,4% (+1,1) och Centerpartiet med 7,2% (+1,1) kan känna sig nöjda jämfört med förra valet. Folkpartiet får 5,7% (+0,3) får väl också vara nöjda eftersom Jan Björklund i varje fall inte tappat väljare. På minussidan hittar vi både Feministiskt Initiativ på 2,3% (-0,8) och Kristdemokraterna på 3,2% (-1,6) under 4%-spärren och alltså utanför Riksdagen. Riktigt illa har det gått för Stefan Löfvens Socialdemokraterna som får 25,9% (-5,1). Kanske dags att försöka föra en Socialdemokratisk politik i fortsättningen och visa att man inte bara är ännu ett Mittenparti bland alla de andra?

» Vi struntar i det: I dag är det tydligen lysning inför bröllopet mellan Carl Philip Edmund Bertil Bernadotte (mest känd för att ha fötts i "rätt" familj och för att köra av banan med bilen) och Sofia Kristina Hellqvist (mest känd för deltagande i TV-såpan Paradise Hotel och för sitt förhållande med tidigare nämnda Carl Philip). Vi struntar i det! Jag rekommenderar medlemskap i Republikanska Föreningen. Detta kostar 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

AVSKAFFA DEN OTIDSENLIGA MONARKIN

» Bedragare del 163: Ännu ett spännande försök att lura lilla oskyldiga mig. Men Erica Bermudez gör ett par misstag som gör att jag inte blir lurad. För det första handlar det om American Express. Jag har inget American Express-kort! Så det skulle verkligen vara en sensation om det förekommit misstänkta aktiviteter på detta obefintliga kort. Sedan kan vi notera att det inte finns någon som använder e-postadressen kkekdvra@swl.nu!

till: kkekdvra@swl.nu;

Mitt American Express-kort

Irregular check card activity
American Express

Dear Customer,
We detected irregular card activity on your American Express Check Card on 29 April, 2015.

As the Primary Contact, you must verify your credit card activity before you can continue using your card, and upon verification, we will remove any restrictions placed on your card.

To review your account as soon as possible please click on the link below.

http://hanaadmin.in/americaexpcess/online.html

Thank you for your Card Membership.

-------------
American Express Customer Care

Fraud Department:
Erica Bermudez
Level III Security Officer

Det är alltså bara att göra med detta bedrägeriförsök som med alla dom andra. Släng möget i papperskorgen.

Inga kommentarer: