lördag 16 maj 2015

Äntligen helg

Festung Europa
» Mer om den Europeiska fästningen: I torsdags hade jag lite funderingar om vilket ansvar Europa har för den katastrof som sker på Medelhavet. Vi gör allt vi kan för att förhindra att människor på flykt legalt kan ta sig till Europa. Till slut återstår bara de illegala flyktingsmugglarna. Några legala vägar finns inte, vi gör vad vi kan för att stänga dessa vägar. Jag tog då som exempel bloggaren Ananta Bijoy Das från Bangladesh som bjudits in av Svenska PEN för att berätta om yttrandefrihet. Men Sverige vägrade inresevisum, det fanns ju risk för att han skulle söka asyl när han kommit till Sverige. Någon legal väg att komma till Sverige ska inte finnas. Hade han velat komma till Sverige hade det bara återstått illegala flyktingsmugglare. Nu var detta inte aktuellt eftersom Ananta Bijoy Das istället mördades några dagar senare i Bangladesh. Nu läser jag om ett annat exempel på hur Festung Europa fungerar. Nu handlar det om den syriska teatergruppen Al-Ashar Theatre som sökte visum för att uppträda vid Scenkonstbiennalen i Malmö i slutet av månaden. Vad händer när gruppen söker visum för att besöka Sverige? Jo, svaret blir Nej! Det finns ju risk för att dom, om dom på legal väg kommit till Sverige, hade sökt asyl resonerar ambassaden. Ni får stanna i Syrien (eller Jordanien dit dom åkt för att söka om visum). Några legala vägar att ta sig till Sverige ska inte finnas. Antagligen för att se till att de illegala flyktingsmugglarna har nya kunder. Läs även i Sydsvenskan förutom HD och KvP. Upp till kamp för Festung Europa!

Fartblindhet och mutor
» Mer om dom fartblinda i toppen: Om man följer med i media så får man mer eller mindre dagligen nya exempel på hur topparna i näringslivet och samhället i övrigt drabbats av fartblindhet. Bara för att man sitter i toppen så blir man bortskämd med den ena "förmånen" efter den andra. Som helst ska serveras gratis! Just nu kan vi t.ex. fundera över centerpartisten Eskil Erlandsson som är en av de "höjdare" som SCA bjöd på exklusiv vildsvinsjakt i Tyskland. Mängder med höjdare inom affärsvärlden (och tydligen vissa politiker också) bjöds till Tyskland för exklusiv vildsvinsjakt. Kostnaden för deltagandet ligger kring 20.000 kronor. Och betalades naturligtvis av SCA. Och uppenbarligen har ingen av de som bjudits funderat över varför dom bjuds. Man har helt enkelt blivit så bortskämda och fartblinda att denna typ av "mutor" ses som helt självklara. - "If you scratch my back I'll scratch yours" som det så vackert heter på utrikiska. HÄR finns det kosing tillgängligt när det anses behövas. Och, som sagt, höjdarna har blivit så fartblinda att det hela ses som helt naturligt och okontroversiellt. - "Det är väl inget underligt att kompisarna bjuder mig på något som kostar 20.000 kronor - jag kan nog betala tillbaka på ett eller annat sätt en annan gång"!

Förenta Nationerna
» Dagens komik: Dagens komik måste vara det faktum att Saudiarabien aspirerar på att få leda FN:s människorättsråd! Jo, skratta inte, det är faktiskt sant att Saudiarabien vill ta över ordförandeklubban i FN:s människorättsråd. I dag leds rådet av Tyskland, men det är dags att utse ny ledning och Saudiarabien arbetar nu hårt för att värva röster (köpa röster med billig olja...?). Troligtvis kommer Nordkorea att tilldelas viceordförandeposten medan även Libyen och Ryssland kommer att väljas in att leda FN-rådet.

» Bedragare del 161: Nya chanser att tjäna rejält med pengar. Det kan vara spännande att veta vad Amy Rhodes har för erbjudande? För visst måste vi ha förtroende för Sgt Amy där borta i Sydkorea där hon försöker bevara freden på den koreanska halvön.

Dear Sir/Madam,

I hope this finds you well.

This message is not intended to cause any form of embarrassment or intrusion in whatever form. I’ll be brief here and hope to hear from you soon. I’m Sgt. Amy Rhodes of the United States Army on Active Duty and based in Camp Red Cloud. I'm stationed in Uijeongbu, South Korea to keep peace around the Korean Peninsula. I have a proposal of mutual benefit for you and I can assure of its safety. It does not require your funding and I will be glad to discuss more of this in my next message, if you are interested. My ID will also be sent in due course.

Thank you for your time.

Regards,

A. Rhodes

Men visst är det så att det tyvärr med största sannolikhet handlar om nya spännande sätt att lura mig på pengar. Om jag varit snabb med att kontakta "henne" hade jag kanske hunnit få veta vad affärerna gick ut på. Men jag har struntat i det, så jag slänger skiten i papperskorgen istället.

Inga kommentarer: