lördag 9 maj 2015

Höger om marsch

Säg Nej till nazisterna
» Höger om marsch: I Svenska Dagbladet gavs i veckan på ledarplats utrymme för Fraser Nelson från den brittiska högertidskriften Spectator för att argumentera för att det bästa vore att samarbeta med de högerextrema rasistpartierna. Under rubriken "Nyfascismen kvävdes i Storbritannien" berättar han om sin syn på vad som hänt i Storbritannien. Det är, enligt Fraser Nelson, viktigt att låta högerextremisternas kritiska syn på invandringen få genomslag i de andra partiernas politik. Då stoppar man nämligen den ännu värre extrema nyfascismen / nynazismen. Fast det verkar inte riktigt fungera för att få stopp på den rasistiska högerextremismen. I Storbritannien representerade av SD:s kollegor i UKIP - United Kingdom Independence Party. Partiet vars partiledare Nigel Farage nyligen vägrade ställa upp på en intervju med en svensk journalist med påpekandet - "Jag pratar inte med utlänningar"! Det som knäckte UKIP var inte eftergifterna inom invandringspolitiken, det var det brittiska valsystemet. Partiets stöd ligger ungefär där Sverigedemokraterna ligger i Sverige. Men det gav bara ett mandat i det brittiska parlamentet. Inte ens partiledaren Nigel Farage blev invald - han avgick. De ännu värre nynassarna och liknande har inte större stöd i Sverige än i Storbritannien. Att anpassa sin politik till vad främlingsfientliga rasister tycker innebär inte att dessa partier krymper - det innebär bara att deras politik genomförs.

Håll Sverige rent
» Högeranpassningen: Att våra fyra borgerliga Högerallianspartier genom olika partiledarbyten samtidigt passar på att ta ett eller flera steg åt höger är väl ingen nyhet för de som följer med i vad som händer. Det är egentligen spännande att notera att kvinnliga partiledare nu styr sina partier åt höger. Ebba Busch Thors högervridning av Kristdemokraterna är kanske mest ärlig. Annie Lööfs högerstyrning av Centerpartiet är ingen nyhet. Och det är nu också uppenbart att Anna Kinberg Batra allt mer suddar ut Fredrik Reinfeldts försök att göra Moderaterna till ett mittenparti. Senast ut är anpassningen till SD:s invandringsbegränsande politik. Ordvalet för att motivera tillfälliga uppehållstillstånd och hårdare krav rent allmänt visar en tydlig eftergift åt de främlingsfientliga krafter som vill framställa flyktingar som lycksökare. Det är fascinerande att den starkaste interna kritiken mot förändringen kommer från ungdomsförbundet MUF. Men Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna är mycket stolta över att dom lyckats driva Högeralliansen i "rätt" riktning. Höger om marsch som sagt!

Säg Nej till högerextremisterna
» Högerextremister förökar sig till döds: Det vanliga sättet för högerextrema och populistiska partier att dö är att man blir så osams inom partiet att det till slut spricker och dör ut. Är det detta som håller på att ske i Frankrike till exempel? Partiet Nationella Fronten bildades en gång av Jean-Marie Le Pen. I dag är det dottern Marine Le Pen som styr partiet, och helt nyligen uteslöt hon efter en lång konflikt sin egen pappa ur partiet. Det blev naturligtvis inte papsen glad över. I en intervju i radiokanalen Europe 1 säger han att han skäms över att dottern, som nu alltså leder partiet, har samma namn som han som ju grundade partiet. Han uppmanar henne att byta efternamn! Min enda syn på saken är att dom kan fortsätta bråka tills partiet spricker sönder! Här hemma i Sverige är ju situationen liknande med ständiga uteslutande av medlemmar ur Sverigedemokraterna. En dag tror jag att partiet spricker sönder. Eller i varje fall hoppas jag det...

USA:s karta
» Militärkupp på gång i USA: Amerikaner är ett lustigt folk. Jag läser att vissa Texas-bor har blivit oroliga pga en stor militärövning som planeras i 7 delstater i sydvästra USA, bland annat Texas. En del verklighetsfrämmande pajasar på högerkanten har börjat sprida konspirationsrykten om att militärövningen bara är en förevändning för den federala regeringen att ta makten i Texas för att avskaffa deras rätt till att springa omkring med skarpladdade vapen. En av knäppgökarna är skådespelaren Chuck Norris. Men den federala militären förnekar konspirationsteorierna. Från det skjutgalna USA rapporterades nyligen om den lilla 3-åringen som sköt ihjäl sitt mindre syskon sedan han hittat ett skarpladdat vapen som låg framme. Vidare så läste vi för ett tag sedan om den 72-årige vite frivilligpolisen som sköt ihjäl en obeväpnad svart man. Han framförde dock att han var ledsen, han trodde att den skarpladdade pistolen egentligen bara var en elpistol! Frivilligpolisens utbildning verkar inte så lång... Och så läste vi i Aftonbladet om mannen som sköt ihjäl tre andra ungdomar efter ett bråk om en parkeringsplats. Men, det är viktigt att ha rätt till ett skjutvapen så att man kan skjuta ihjäl inbrottstjuven. Lite spill i form av andra som dör av misstag får man leva med. Själv funderar jag på om vi skulle börja sprida motsvarande konspirationsteorier om den jättemilitärövning som ska hållas i norra Sverige tillsammans med NATO. NATO är jättetacksamma för möjligheten att få stora ytor att flyga över. Och så kan dom ju passa på att ockupera Sverige. Tror ni inte det?

Inga kommentarer: