söndag 9 februari 2014

Våren är här

Om vårens ankomst: Under ett par dagar har det känts att våren är på ingång. Vi här nere i de mer civiliserade trakterna av Sverige (Skåne!) har på ett par dagar i stort sett blivit av med all snön. Visst har det hjälpt till att det kommit regn ibland, men även solsken från en klarblå himmel och ett antal plusgrader är det som gör att man känner vårens ankomst. Med tanke på detta är det ju lite synd att jag fått jobba från morgon till sen kväll både lördag och söndag. Kan man hoppas på samma sköna väder i morgon när jag är ledig?

Om att lära sig av andras misstag: Ingen har väl missat hur t.ex. Snabbmatskedjan Max och Stockholms Läns Landsting utnyttjat sin personalinformation till att varna för den stora stygga vargen - dvs ett styre med vänsterprofil. Några som verkligen tagit fasta på kritiken mot politisk information är Region Skåne (som styrs av en femklöver bestående av m+fp+c+kd+mp). Man har nu valt att dra in ett personalblad till Ambulanspersonalen som innehöll en intervju med en socialdemokratisk politiker som var kritisk mot ambulansorganisationen. Även en Arbetsmiljöbulletin drogs in sedan oppositionspolitiker fått uttala sig. Visst är det skönt att helt hålla politiken borta från personalinformationen - i varje fall om informationen lämnas av fel person. Se här.

Fler populister: För några dagar sedan skrevs det i media på ett par håll om ett nytt populistiskt parti vid namn Industripartiet som visst bland annat Bert Karlsson skulle stödja. Men sedan blev det tyst igen. Men vi behöver inte fler populister med invandringen på dagordningen, så det gör inget.

Inga kommentarer: