torsdag 27 februari 2014

Vänsterpartirekord och Sverigedemokratiras

Jonas Sjöstedt
Frossandet fortsätter: Ja, jag menar er bloggares frossande i väljarundersökningar. I dag är det TV4 som presenterar sin undersökning som görs av Novus. Det intressantaste i denna är ett ras för Sverigedemokraterna som nu är nere i 8,7% (-2,3) medan Vänsterpartiet har sin högsta siffra någonsin hos Novus med 8,4% (+0,3). Dom är alltså snart ifatt Sverigedemokraterna. Även Miljöpartiet har en mindre ökning till 9,7% (+,05) medan Socialdemokraterna har en svag minskning till 33,3% (-0,5). Totalt får de tre Rödgröna partierna alltså en ökad majoritet på 51,4%. Sverigedemokraternas ras vägs istället upp av ökningar på de flesta håll hos de andra högerpartierna. Störst är flykten från SD till Moderaterna som får 25,7% (+1,2) medan Centerpartiet stiger över nedflyttningsstrecket till 4,2% (+0,7) medan Kristdemokraterna är kvar under spärren på 3,8% (+0,3). Enda tappet är hos Folkpartiet som får 4,7% (-0,4), och dom är alltså nu bara marginellt större än Centerpartiet. Totalt får hela Högerblocket 47,1% medan Högeralliansen utan SD får nöja sig med 38,4% och om vi drar bort Kristdemokraterna, som alltså skulle åkt ut, får man bara 34,6%.

Om rojalistiskt svansviftande: När rojalisterna firar blir ibland svansviftandet rent komiskt. Maddes och Chris USA-födda dotters namn Leonore Lilian Maria har jag inga synpunkter på. Dom har snarast använt samma filosofi som vi själva använt när vi gett namn till våra barn (Kevin, Angeli och Kimmy), dvs ett lite udda namn så att dom slipper var tre med samma namn i skolan men ändå ett namn som är ett namn och inte bara någon konstig bokstavskombination som skapats av föräldrar för att utmärka sig. Och sedan ett par till namn för att hedra äldre släktingar. Men kommentaren från Elisabeth Tarras-Wahlberg som tidigare var informationschef för hovet är direkt komisk: - "Det har en vacker melodi i sig när man säger alla namnen"! Leonore Lilian Maria må vara lämpliga namn, men någon vacker melodi när man säger dom efter varandra har dom inte. Det är tre namn staplade efter varandra utan någon gemensam melodi. Men när man måste vifta inställsamt för Kungligheter så får man väl vifta så gott det går. För övrigt håller jag med författaren Herman Lindqvist som tycker att antingen flyttar Madde hem till Sverige och stannar kvar i den kungliga tronföljden eller också stannar hon i USA och avsäger sig tronföljd, apanage och hela konkarongen. Ska vi tvunget hålla på traditionerna så gör vi det, inga halvmesyrer med att åka till Sverige för dop och sedan återvända igen när det är dags för skolan bara för att få behålla apanage och tronföljd. Avgå! Och avskaffa hela Monarkin! Inför äkta demokrati istället!

Stackars Mikael: Så ser vi att Arbetsförmedlingen har fått en ny Generaldirektör. Det är Mikael Sjöberg som fått straffuppdraget att ersätta Angeles Bermudez-Svankvist som ju fick sparken för en tid sedan. Mikael är gammal Sosse och dessutom kusin med Göran Persson. Stackars Mikael att ta över denna verksamhet. Läs i Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och SVT. Bland de senaste skandalerna inom Arbetsförmedlingen har vi det som rapporteras från AF i Arlöv där man tydligen, med chefens medgivande, fifflat med rapporteringen för att hålla arbetslöshetssiffrorna nere. Frågan är hur utbrett detta varit, och hur hög den VERKLIGA arbetslösheten är?

Dagens klavertramp: Det måste vara vår Moderata Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth som dömer ut skådespelaren Sven Wollters cabaret som han satt upp till förmån för hemlösa i Norrköping. Hon dömer inte ut den för att den är dålig. Hon dömer inte ut den för att uppsåtet är dåligt. Hon dömer helt enkelt ut cabaren eftersom Sven Wollter har fel åsikter, han är ju kommunist. - "Kommunisterna har aldrig haft någon medkänsla med samhällets olycksbarn" är hennes motivering. Själv skulle jag vilja byta ut ordet "kommunisterna" till "moderaterna". Där har vi en grupp som ALDRIG haft någon medkänsla med samhällets olycksbarn. Samhällets olycksbarn har, enligt Moderat ideologi, sig själva att skylla. Dom är nämligen bara lata. Se Aftonbladet och Expressen.

Inga kommentarer: