söndag 19 maj 2024

World IBD Day

» Kärnkraftskramarna ger sig inte.

Vår så kallade klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (hon uppges vara liberal) tycker att det ska byggas 100 nya kärnkraftsreaktorer inom EU. 10 av dessa ska byggas i Sverige. Det är ju positivt att hon i varje fall kommer med några förslag, det är ju inte något som vi har blivit bortskämda med. Nu senast har ju Naturvårdsverket, regeringens eget Klimatpolitiska rådet och Finanspolitiska rådet sågat frånvaron av förslag när det gäller Klimat- och miljöpolitiken. En som har funderat över kostnaderna är Lennart Söder, professorn i elkraftsystem vid Kungliga Tekniska Högskolan, KTH. I en debattartikel i Aftonbladet berättar han lite om förutsättningarna och kostnaderna. Han avslutar sin debattartikel så här:

- "Om man ska minimera bidraget från staten (för att minska skatteuttaget) bör man lägga skattesubventioner där man får mest nytta för pengarna. Och man bör då knappast lägga subventioner enbart på det dyraste kraftslaget."

En rejäl sågning av kärnkraften! Han påpekar att när kärnkraftskramarna budgeterar för kärnkraft så räknar man med att kärnkraften jobbar 100% av tiden. Ni vet 7-24-52 som den där Ebba Busch uttryckte det. Fantasisiffror som inte har ett dugg med verkligheten att göra. Kärnkraften behöver service, det händer "oplanerade" händelser, reaktorerna ska laddas med nytt bränsle och så vidare. Ringhals 1 och 2, som ju avvecklas, hade de sista åren en tillgänglighet på 72% respektive 51%. Dvs 2:an stod ungefär lika mycket stilla som den producerade elström. I Oskarshamn (där ju två reaktorer lagts ner pga bristande lönsamhet) ligger "tillgängligheten" på 60-78%. Ringhals 3-4 ligger på 77-80% medan Forsmark är som bäst med 80-84% i "tillgänglighet". Men planerbar elproduktion 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 52 veckor om året... Glöm det!

Lennart Söder berättar också lite om kostnaderna, som ju alltid skenar. Där den slutliga kostnaden för elproduktion hamnar på fantasisummor. Som gör att det krävs enorma subventioner och garantier från skattebetalarna för att någon ska våga bygga nya kärnkraftverk.

Snälla Romina sluta drömma. Sätt fart med förslagen inom klimat- och miljöpolitiken så att vi kan uppnå våra mål istället!

Läs:
L: Bygg 100 nya kärnreaktorer i EU. - Epoch Times
Svenskt Näringsliv har fel om ny kärnkraft. - Lennart Söder på Aftonbladet debatt
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Mördandet fortsätter.

Senaste nytt är att den israeliska hämnden på det palestinska folket resulterat i att ett bostadshus i flyktinglägret Nuseirat i centrala Gaza bombats och totalraserats. Än så länge är dödssiffran uppe i 30, men det ligger med största sannolikhet ännu fler döda i rasmassorna.

Samtidigt fortsätter offensiven mot Rafah som beräknas ha drivit 800.000 människor på flykt. Detta trots vädjanden från i stort sett hela världen. Men tyvärr gäller för Benjamin Netanyahu att det viktigaste är hämnd och dödande. En politik som har stort stöd från de ultraortodoxa och extremnationalistiska grupper som Benjamin Netanyahu är beroende av för att behålla makten. Han vet nämligen att den dag han förlorar makten väntar rättegångar.

Det är dessa ultraortodoxa extremnationalistiska grupper som nu på löpande band attackerar de få hjälpsändningar som får släppas in i Gaza från den Israeliska sidan. Samtidigt har filmer som offentliggjorts visat hur Israeliska ockupationssoldater på Västbanken attackerar civila palestinier i deras hem och misshandlar och förnedrar dom inför soldaternas egna mobiltelefoner. Filmer som dom sedan sprider och skryter med.

Men, det finns också en aktiv opposition i Israel. En opposition som blir allt livligare och får allt större stöd. Den israeliska oppositionsledaren Benny Gantz (som tillsammans med premiärminister Benjamin Netanyahu och försvarsminister Yoav Gallant ingår i Israels krigskabinett) har gett Benjamin Netanyahu ett ultimatum. Senast den 8 juni måste en ny efterkrigsplan antas för Gaza, i annat fall kommer han att avgå ur krigskabinettet.

Benny Gantz har själv lämnat ett förslag på en plan:

Palestinas flagga
* Israel måste få tillbaka gisslan.
* Ett slut på Hamas styre i Gaza.
* Att Gazaremsan demilitariseras.
* Att en internationell civil administration upprättas där arabländer ska delta.

Enligt Benjamin Netanyahu är planen helt omdömeslös. Den skulle ju kunna "leda till en palestinsk stat"!

Det är dags för världssamfundet att på allvar ge Benjamin Netanyahu ultimatum. Det är inte antisemitism att kritisera staten Israels politik. Däremot innebär frånvaron av kritik att man ytterligare ger efter för muslimhatet.

Läs:
Uppgifter: 30 döda efter israelisk bombning. - Sveriges Radio
SVT:s korrespondent om Gantz ultimatum: «Visar på en djup spricka». - SVT
Arabstater överens – Israel splittrat. - Svenska Dagbladet
Rabbinen upprörd över Malmöbilden: «Utmålas som det svarta fåret». - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» SD:s pestspridande trollarmé.

Egentligen borde jag nu skriva en lång välskriven text som tar avstånd från Sverigedemokraternas hemliga trollarmé som sprider hat och lögner om politiska motståndare, Tidökollegor som inte lyder SD och andra människor som rasisterna inom SD hatar. Men jag blir bara så upprörd över att detta tillåts fortsätta så jag begränsar mig. Det verkar som om Tidökollegerna i den Brunblå sörjan är på väg att acceptera Jimmie Åkessons stormtrupper och låter dom fortsätta sprida sitt hat mot politiska motståndare, miljökämpar, muslimer och andra grupper som hatpartiet Sverigedemokraterna utsett till hatobjekt. Bara man inte attackerar Tidökollegor och kallar allt för skämt och satir så kan man få fortsätta sitt hemliga underjordiska hat.

Men ni ska få en massa länkar att läsa. Urvalet av den hemska vänsterliberala mobb inom media som är kritisk är stor. Men jag har försökt hitta artiklar som försöker ge SD:s version av lögnerna.

Läs:
Det verkliga problemet med SD-larmet. - Svenska Dagbladet
Den orkestrerade trollfabriken. - Tidningen Global
Wallerstein efter TV4-granskningen: «Som vilken kommunikationsstrategi som helst». - Resumé
Åkessons trollfabrik ett svek mot svenska folket. - Helsingborgs Dagblad
Politiker, dags att visa lite hyfs mot varandra. - Aftonbladet
Interna mejlen avslöjar SD:s trollkonto-plan – för 12 år sen. - Aftonbladet
Efter granskningen: SD anmäler Kalla fakta. - Epoch Times
Jag översköljdes av en störtflod av hat och hot. - Aftonbladet
Radikala högerkrafter förlöjligar klimatproblemet – viktigt förstå drivkrafterna. - Aktuell Hållbarhet

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: