torsdag 2 maj 2024

Jag tror fortfarande på demokratin

» Är SD = Sverigedumokraterna?

Jag såg att Sverigedemokraterna i sin årligen återkommande attack mot arbetarrörelsen fortsätter att kräva att 1 Maj ska avskaffas som allmän helgdag. Jag såg hr Mattias Karlsson (SD) på TV:n i går försöka sprida allt från lögner till misstolkningar av verkligheten för att argumentera för att avskaffa 1 Maj som helgdag. Bakom 1 Maj-firandet ligger ju ursprungligen så'na där hemska kommunister som inte har ett dugg med demokratiska värderingar att göra hävdade han. Bland annat tyckte jag det lät som om han hävdade att kommunistiska demonstranter vid en demonstration hade dödat 8 poliser en gång i tiden. Jag vet inte om den gode Mattias Karlsson direkt ljög om att det hänt i Sverige eller bara antydde det. Jag hann inte med.

Hur som helst så är väl den enda gång då det inträffat dödsfall i samband med demonstrationer i Sverige är i Ådalen 1931 då svensk militär öppnade eld mot demonstrerande arbetare och sköt ihjäl fem demonstranter. I USA har det tydligen någon gång inträffat en våldsam demonstration då bland annat 8 poliser dödats. Men jag tror att hr Mattias Karlsson ska hålla sig på mattan och till sanningen.

Det sverigedemokratiska spöket
Men att sprida lögner är en ganska framgångsrik metod för Sverigedemokraterna. SD:s s.k. Trollfabriker har ju varit omskrivna i flera olika omgångar. Dvs där man via "hemliga" s.k. trollfabriker sprider både överdrifter och rena lögner utan att själva formellt våga stå för uppgifterna. Nu senast har TV4:s Kalla Fakta "infiltrerat" SD:s trollfabriker och sänder inslag om detta om några dagar. På SD har det utbrutit lätt panik av de kommande avslöjandena. Bland annat har det fått SD:s Tobias Andersson att hävda att TV4 är en statlig TV-kanal. Ett påstående som visar hur verklighetsbefriade man är inom SD.

Jag läser om en av de lögner som SD:s trollfabriker sprider på sociala medier är berättelsen om 85-åriga Stina som man visar ett blåslaget ansikte på. Enligt SD-versionen har hon blivit misshandlad och rånad av tre asylinvandrare. I verkligheten har man använt en bild på 85-åriga Karin som trillat på sitt äldreboende och slagit sig rejält.

Sverigedemokraternas version med lögner!

För övrigt, vad det gäller Första Maj-firande, så är det inte bara 1 Maj som firas på lite annat sätt idag än man ursprungligen gjorde. Ska vi avskaffa 1 Maj som helgdag så får vi ju avskaffa Jul och Påsk och Pingst och Midsommar osv. För det "firar" de flesta inte heller längre på ursprungligt sätt.

Sverigedemokraterna är ett oärligt parti som sprider lögner ute på högerflanken. Sverigedumokraterna!

För övrigt kan vi notera att Sverigedemokraterna fortsätter att vara ett islamofobiskt part. Hur starka kopplingar till SD de båda män som sökt (och fått...) tillstånd att bränna en Koran i Malmö imorgon har vet jag inte. Men, det är faktiskt något att fundera över om man verkligen ska få polistillstånd för att genomföra en aktion för att visa sitt hat mot en grupp människor med syfte att provocera fram bråk. Vi kan notera att SD:s ledande islamofob Richard Jomshof nyss varit i Danmark för att delta i diverse antimuslimska arrangemang.

Läs:
Efter Riks – Så ska SD:s nya mediesatsning bli en valvinnare. - Aftonbladet
Tech brief. - Svenska Dagbladet
TV4 infiltrerade SD:s Riks – säger sig avslöja trollfabrik. - Aftonbladet
SD bekräftar för Dagens ETC: Vi använder dolda konton. - Dagens ETC
SD-ilska mot TV4 efter granskning: Statligt ägd. - Expressen
Högerextremt motiv vid brand. - Expressen
Efter misstänkta mordbranden mot antirasistens café: Fikat ska fortsätta. - Dagens ETC
Koranbränning tillåts inför Eurovision. - Helsingborgs Dagblad
Jomshof i Danmark för att varna för islam. - Dagens ETC
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

1 kommentar:

Anonym sa...

Usch för SD. Man kan bli livrädd för mindre.