tisdag 28 maj 2024

Nepals nationaldag

» Ebba, Jimmie och Richard.

Att Richard Jomshof och Jimmie Åkesson är ledande islamofober i vårt land är väl ingen nyhet. Men nu börjar tydligen Ebba Busch få panik. Risken är ju överhängande att Kristdemokraterna förlorar båda sina platser i EU-Parlamentet. Händer det är risken stor att Ebba Busch som en direkt följd förlorar jobbet som partiledare för Kristdemokraterna. Om KD skulle få behålla i varje fall den ena platsen i EU-Parlamentet så vore det ju en stor framgång.

Uppenbart är hur som helst att Ebba Busch har fått panik. I en intervju i Dagens Nyheter idag satsar hon stort på att sprida sitt hat mot muslimer. Som ska anpassa sig till europeiska värderingar annars ska dom utvisas ut ur EU. Har dom fel åsikter ska dom utvisas. Fast det är tydligen bara muslimer som måste anpassa sig till europeiska värderingar. Extremister från andra grupper lever säkra. I Ebba Buschs värld råder inte åsiktsfrihet. Är man muslim så måste man ha "europeiska värderingar" - vad det nu egentligen är?

Samtidigt som jag satt med mobilen på tåget och läste på Dagens Nyheter på webben om Ebba Buschs panikartade och ack så korkade tankar så steg en gammal bekant, Bhante, på tåget i Bjuv. Han var tydligen på tillfälligt besök i Sverige just nu och bodde som det verkade för tillfället i Dai Bi Tam templet i Bjuv (sök på nätet om du är nyfiken). En trevlig man med mycket sansade idéer präglade av kärlek till våra medmänniskor. Men han hade nog inte heller varit accepterad klädd som en buddhistmunk som han alltid är. Men han är ju i varje fall inte muslim utan förespråkar kärlek till alla människor. Så kanske han hade varit accepterad trots allt? Fast han är ju knappast västerländskt klädd och jag tvekar om han kan sägas ha anpassat sig helt till europeiska värderingar - vad det nu är?

Dra åt skogen Ebba Busch! Och ta med dig dina andra Tidövänner i den Brunblå sörjan! Jag håller Bhante högre!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Fortsatt mördande.

Den israeliska hämnden mot palestinierna i Gaza fortsätter att skörda liv. Trots en direkt uppmaning av den Internationella domstolen (ICJ) i Haag om att omedelbart avbryta den militära offensiven mot Rafah så bombades ett flyktingläger som tände eld på tälten och dödade minst 45 helt oskyldiga civila. Barn, kvinnor, gamla män har inget värde för den Israeliska krigsmakten om dom är av palestinskt ursprung. Trots uppmaningen från ICJ bombas flyktingläger och stridsvagnar har nu gått in i staden Rafah.

Benjamin Netanyahu kämpar för sin överlevnad och då är tiotusentals döda oskyldiga palestinier av intet värde. Om målet är att slå ut Hamas kommer man också att totalt misslyckas. Ju vidrigare det israeliska agerandet är desto större blir stödet för Hamas bland de palestinier som överlever det israeliska mördandet.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» 214 år sedan.

Monumnetet i Kvidinge
Vad hände den 28 maj 1810, för exakt 214 år sedan? Jo, då trillade Fredrik Kristian August av Augustenburg av hästen och dog på Kvidinge Hed här utanför Åstorp. Kronprins Karl August var tänkt att bli Sveriges nästa kung. Men när han skulle inspektera de svenska trupperna på Kvidinge Hed skenade hästen och vår kronprins trillade av hästen och dog. Det finns ett maffigt (men malplacerat) monument i Kvidinge för att uppmärksamma händelsen. Bilden tog jag för 15 år sedan.

Varför var detta så stort? Jo, han var den sista arvingen till kungakronan. Så nu utbröt panik i konungariket Sverige! Vi hade ju ingen som kunde bli kung. Till slut föll valet på att importera en fransk marskalk för att ställa in sig hos Napoleon. Till slut föll valet på fursten av Ponte Corvo som sedan blev Jean Baptiste Jules Bernadotte som sedan fick bli Karl XIV Johan. Och sedan dess har alltså Bernadottarnas ättlingar ärvt titeln som svensk konung. Men det var alltså från början en fransman som importerades - arbetskraftsinvandring! Och alla Bernadottarna som blivit kungar har sedan dess importerat sina hustrur från utlandet. Så det är inte så mycket svenskt blod i den kungaätten. För övrigt var Kronprins Karl August dansk...

Vi kan i varje fall glädjas åt att den där fursten av Ponte Corvo "valdes enhälligt av svenska folket" till svensk kung. I varje fall står det så på det minnesmärke i Helsingborg där han en gång i tiden för mer än 200 år sedan landsteg i sitt nya kungarike.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Upp för SD men ner för Jimmie.

I en undersökning gjord av Expressen så rasar förtroendet för Jimmie Åkesson. Tillsammans med Ulf Kristersson och Ebba Busch är han den partiledare som svenska folket tappat förtroende för. De stora vinnarna är Magdalena Andersson och Nooshi Dadgostar om man jämför med motsvarande undersökning gjord i februari i år. Så här ser det ut:

Magdalena Andersson 46% (+4)
Ulf Kristersson 32% (-3)
Jimmie Åkesson 22% (-7)
Nooshi Dadgostar 21% (04)
Ebba Busch 19% (-1)
Amanda Lind 14% (-)
Johan Pehrson 12% (+1)
Muharrem Demirok 7% (+2)
Daniel Helldén 6% (+2)

Glappet mellan Magdalena Andersson och Ulf Kristersson ökar. Nooshi Dadgostar har passerat Ebba Busch och är nästan ikapp Jimmie Åkesson.

Sveriges Radio har presenterat sin nya väljarundersökning. Den har de här siffrorna:

Socialdemokraterna 33,1% (-0,5)
Sverigedemokraterna 22,5% (+1,6)
Moderaterna 18,3% (-1,8)
Vänsterpartiet 8,3% (-0,4)
Miljöpartiet 5,5% (+0,4)
Centerpartiet 4,1% (-0,3)
Kristdemokraterna 3,2% (+0,3)
Liberalerna 3,1% (+0,4)

En intressant fråga är hur länge Moderaterna har tålamod med att Ulf Kristersson låter Sverigedemokraterna hållas. Skillnaden är alltså nu mer än fyra procentenheter. Detta samtidigt som kollegerna i Liberalerna och Kristdemokraterna riskerar att helt utplånas. Ebba Busch verkar ha fått panik som jag noterar på annat håll idag. Men hur länge låter Liberalerna sin Johan Pehrson hållas? Vi kan notera att Miljöpartiet nu verkar ha sitt på det torra i varje fall.

Färdiga åsikter - helt gratis
I en annan undersökning så har Sveriges Radio frågat svenskarna hur dom tycker att vår Brunblå regering sköter sitt jobb. Bäst klarar man sig inom området Den svenska ekonomin där 46% tycker att det går bra eller mycket bra jämfört med att lika många 46% tycker att det går dåligt eller mycket dåligt. Men, det är alltså det område där den Brunblå sörjan klarar sig bäst. Sämst ligger man till i området Sjukvården där bara 22% ger Uffes regering godkänt medan 72% ger underkänt. I området Klimat och miljö är siffrorna 33% mot 57% till regeringens nackdel. När det gäller Brottsbekämpning och kriminalitet så är siffrorna 30% mot 65% till den Brunblå sörjans nackdel. När det gäller Skola och utbildning är siffrorna 27% mot 64% även denna gången till Högerregeringens nackdel. Det är uppenbart att svenska folket ger Tidöpartierna underkänt.

Erkänn det!

Jag såg förresten att Pajaspartiet Folklistan, ni vet dom där med Jan Emanuel, Sara Skyttedal, Rasmus Paludan, Alexander Bard och en massa andra som blivit över i sina gamla partier eller bara allmänt är töntar, men dom har tydligen i en opinionsundersökning fått 8,36%. I andra undersökningar ingår man tillsammans med ett 100-tal olika partier i de 1-2% övriga. Men det visar sig att det är Folklistan själva som köpt undersökningen.

Av detta kan vi lära oss att man aldrig ska lita på opinionsundersökningar och statistik. Det är ändå bara en form av lögn. Sedan kan det vara värre lögn eller mindre lögn. Man får det svar man frågar efter!

Jag såg förresten en sammanställning av Alexander Bards partiengagemang. 2008 gick han med i Folkpartiet, 2011 startade han det egna Liberaldemokraterna, 2012 gick han med i Centerpartiet, 2014 gick han med i Piratpartiet, 2018 var det dags för Medborgerlig Samling, 2020 gick han tydligen tillbaka till Liberalerna för 2021 återvända till Medborgerlig Samling och går alltså 2024 med i Folklistan. Visst är det spännande?

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: