fredag 17 maj 2024

Syttende mai

» SD:s lögnfabrik.

Debatten om SD:s lögnfabrik fortsätter. Det står allt mer klart att man från Sverigedemokraterna tvingats till en hel del eftergifter gentemot sina Tidövänner. Ett 40-tal inlägg från dess hemliga lögnkonton som varit för elaka mot Tidökollegor har man tagit bort. Två killar som jobbade på SD:s hemliga trollfabrik ska visst gå en internutbildning för att lära sig att man ska bara sprida skit och lögner om politiska motståndare, inte om "vännerna" inom Tidöavtalet.

Däremot är det alltså fortsatt fritt att fortsätta sprida dynga, lögner och skit om politiska motståndare. Det man sysslar med är ju bara "skämt och satir" som visst Jimmie Åkesson uttrycker det. Först hade man inte alls några hemliga konton som spred skiten. Men nu lovar man att behålla dom där kontona (som alltså inte fanns).

Sverigedumokraternas trollarmé
Den intressanta frågan är nu hur de tre regeringspartierna kommer att behandla det hela. Det är uppenbart att det inom Liberalerna finns mycket starka krafter som kräver att Sverigedemokraterna rensar upp i sin hemliga trollarmé och slutar med hemliga konton. Inom Moderaterna och Kristdemokraterna däremot verkar den tongivande åsikten vara att det är OK med hemliga konton som sprider skit om politiska motståndare. Bara dom inte är sprider liknande skit om Tidökompisarna. Längre än så sträcker sig inte moralen!

Det ska påpekas att det under åren till exempel har avslöjats ett par gånger att Socialdemokrater använt hemliga konton för att sprida uppgifter som man inte ville stå för själva. I båda fallen tvingades de ansvariga att lämna sin poster när det avslöjades. När det gäller de avslöjade SD-kontona så administreras dessa alltså direkt av partiet och man tänker fortsätta med svinerierna.

Nu handlar det alltså om att det är moralen inom M + L + KD som kommer att vara avgörande.

För övrigt ser jag att Helsingborgs Dagblad pratat med ett par lokala företrädare för Sverigedemokraterna. Bland annat Åstorps eget SD-kommunalråd Peter Lindberg. Låt mig citera:

Men är det inte besvärande att statsministern och de andra partiledarna är upprörda?
– Jo, och jag har lite svårt att se varför de är så upprörda.

Men om deras företrädare blir förklenande omskrivna?
– Jo, det kan jag förstå för det är väl ingen som är glad om man gör satir över dem. Men vad jag vet är det inte så många inlägg som rör det här.

Finns det någon risk att det påverkar lokalt i Åstorp?
– Det har jag väldigt svårt att se. Vi har ett väldigt gott samarbete med både Moderaterna och Kristdemokraterna, säger Peter Lindberg.

Ja du Peter. Jag kommer att fortsätta benämna dig som en del av den Brunblå sörjan. Men jag gör det öppet, inte från ett falskt hemligt konto. Du har svårt att förstå varför dom är upprörda? Kanske ska du prata med dom och inte bara läsa brev från Jimmie - the Boss!

Läs:
Lokala SD-toppar står bakom sin partiledare. - Helsingborgs Dagblad

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: