fredag 24 maj 2024

Sju månader till julafton

» Tio nyheter en helt vanlig fredag.

1. Internationella domstolen (ICJ) har på begäran från Sydafrika beordrat Israel att omedelbart avbryta attackerna mot Rafah och att omedelbart öppna gränsposteringen i Rafah mot Egypten och släppa in de nödsändningar med livsmedel som stockats utanför. Man räknar med att ca 900.000 palestinier befinner sig på flykt från Rafah.

2. Fackförbundet ST har nu anmält till JK hur "Anna" fick sparken från Energimyndigheten. Bakgrunden är att den man som tidigare hade tjänsten men fått sparken försåg i uppenbar avundsjuka den allt mer reaktionära tidskriften Fokus med bilder som visade att "Anna" var medlem av gruppen Rebellmammorna. Ni vet dom som virkade en lång sjal i protest mot miljöpolitiken. Fokus drog igång en kampanj och hävdade att "Anna" var "en enorm risk för rikets säkerhet" och fick även den moderata ministern för Civilt försvar, Carl-Oskar Bohlin, att agera. "Anna" fick sparken från jobbet. Det råder uppenbarligen inte åsiktsfrihet i den Brunblå sörjans Sverige. "Anna" hade kollats av SÄPO innan hon fick jobbet!

Färdiga åsikter - helt gratis
3. I Storbritannien har tydligen premiärminister Rishi Sunak utlyst nyval till Parlamentet den 4 juli. Rishi Sunaks Konservativa parti har enligt väljarundersökningar katastrofsiffror att vänta. Uppenbarligen hoppas Rishi Sunak på att kunna locka utlänningshatande britter att rösta på de Konservativa. Just i samband med valet ska nämligen Storbritanniens avtal med Rwanda om att skicka asylsökande från Storbritannien till Rwanda att inledas. Avtalet kommer att kosta de brittiska skattebetalarna ca 25 miljoner kronor - per asylsökande.

4. Vi kan notera att TV4 gjort en polisanmälan sedan det framförts flera dödshot till TV-kanalen och dess personal. Det är tydligen en del SD-supportrar som inte gillar att TV4:s Kalla Fakta avslöjat SD:s hemlighetsmakeri. De falska och hemliga trollkonton som använts av partiet för att sprida hat, lögner och hot mot olika grupper och politiker blev avslöjade. SD och Jimmie Åkesson har alltid nekat till att dom ens fanns. Nu när det avslöjats hävdar man istället att man ska fortsätta. Och låter supportrarna dödshota TV4. Det är ungefär som Donald Trump som lät sina supportrar storma Kongressen när det inte gick som man hoppats.

5. I Sverige har tydligen vår moderata statsminister skickat brev till de svenska ambassaderna runt om i världen och uppmanat dessa att sprida "fakta" om att det är ingen idé att söka sig till Sverige för att söka asyl. Vi vill inte ha hit så'na där hemska svartskallar!

6. Tydligen har SD:s kompisar i Tyskland, Alternativ för Tyskland (AfD), fått bekymmer. Maximilian Krah från partiet har gjort ett antal spektakulära uttalanden om SS-medlemmar under Nazityskland. Det var väl inte så farligt... Till och med Marine Le Pens parti (RN) i Frankrike vill nu inte ha med AfD i EU-Parlamentet att göra.

7. Att Ulf Kristersson inte vill kritisera SD mer, sedan man från SD lovat att inte vara dumma mot Tidökollegorna mer, har vi alla förstått. Tidöavtalet stipulerar att man ska vara snälla mot dom andra. Om SD:s trollkonton sprider skit och lögner om andra än Tidöpartierna är det inte statsministerns problem. Han kanske till och med tycker det är bra... Hur som helst läser jag att Jimmie Åkesson tycker det är jättekul med det klipp som spritts från dessa nättroll och som visar en groda som skjuter automateld på Rinkeby torg. Klippet visar en stridsvagn med svenska flaggan på där Jimmie Åkesson står med ett svärd medan en groda skjuter automateld. Visst är det komiskt? Nästan lika komiskt som en film där Jimmie Åkesson håller på att drunkna i en gödselkurra och bara kan räddas av två invandrare. Men han vägrar ta emot hjälp av islamistiska svartskallar. Hur som helst så existerar inte klippet utan det var bara som jag fantiserade ihop precis.

8. Jag läser om en undersökning i Dagens Nyheter som frågat om man känner till de olika partiernas toppkandidat i EU-valet och vilket förtroende man har för dessa. Den toppkandidat som får högst siffra när det gäller förtroende är Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt med 32% följt av Miljöpartiets Alice Bah Kuhnke med 28%. I botten hittar vi Centerns Emma Wiesner och Liberalernas Karin Karlsbro med 5% vardera och Sverigedemokraternas Charlie Weimers med 6%.

9. Jag läser att det israeliska mördandet inte bara pågår i Gaza. Antalet döda palestinier på ockuperade Västbanken sätter också nya rekord. Nu senast har den israeliska militären gjort en räd i staden Jenin där dödssiffran än så länge ligger på 12 döda. Bland annat en 15-årig pojke som kom cyklande. - "Dom sköt mot allt som rörde sig" har det beskrivits som. På det vis som Israel uppför sig beter sig inte en fungerande demokrati!

10. I en debattartikel i Kvällsposten läser jag att bland annat SD:s Richard Jomshof fortsätter att sprida sitt hat mot muslimer. Han, och några partikamrater, kräver att muslimsk klädsel ska förbjudas i t.ex. skolor och på sjukhus. Det är ju hemskt att se en kvinna klädd i en sjal. Om förbudet ska gälla religiös klädsel rent allmänt eller just muslimsk klädsel framgår egentligen inte. Men eftersom muslimhataren Richard Jomshof är inblandad så är det nog bara muslimsk klädsel det gäller. En man klädd i judisk kippa eller en nunna från ett nunnekloster är fortsatt välkomna. Du är en jävla rasist Richard Jomshof och borde... (Obs, detta är bara skämt och satir och inget allvarligt påhopp).

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: