torsdag 30 maj 2024

215 dagar kvar på året

» KU säger ifrån.

Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) får till ett hat trick när Konstitutionsutskottet presenterar sin granskning av regeringen. 29 anmälningar till KU har granskats av utskottet och i fem av dessa fall så har KU enat sig om att framföra kritik. Vi kan notera att i tre av dessa fem fall är det just Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) som får kritik.

Konstitutionsutskottet
Det handlar om hennes uttalande om att det behövs 10 nya kärnkraftsreaktorer till 2030-2040. - "Ny kärnkraft motsvarande minst tio konventionella reaktorer behöver tas i drift under 2030- och 2040-talet." Så sade hon vid en presskonferens. Uttalandet tolkades som ett politiskt besked när det i själva verket bara var ett räkneexempel. Så småningom togs hela uttalandet bort när även kärnkraftsfanatikern Romina Pourmokhtari fick lära sig verkligheten.

Romina Pourmokhtari har också fått kritik för att hon i en intervju i TV4 sade: - "BÖR lägga fram klimathandlingsplanen före årsskiftet." I Klimatlagen står att klimathandlingsplanen SKA läggas fram före årsskiftet. Sedan den uppenbart okunniga Romina Pourmokhtari blivit anmäld till KU för sin okunskap korrigerades snabbt uttalandet.

Romina Pourmokhtari får också kritik för handläggningen när Strålsäkerhetsmyndighetens generaldirektör Nina Cromnier förflyttades. Ministern hävdade att förflyttningen "skedde i samförstånd" samtidigt som Nina Cromnier gjorde klart att hon motsatt sig förflyttningen. Det är dags för Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) att lära sig att hålla sig till sanningen!

Klimatministern får KU-kritik för uttalande om kärnkraft. - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Ett udda samarbete.

Genom ett udda samarbete mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet med Sverigedemokraterna genomförs nu troligtvis en utredning om att dela upp den misslyckade skapelsen Trafikverket.

Bra tänkt!

Läs:
S, MP och SD bildar majoritet för delning av Trafikverket. - Dagens Nyheter
Riksrevisionen: Trafikverkets upphandlingar hämmar innovation. - Dagens Nyheter

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: