fredag 3 maj 2024

Pressfrihetens dag

» Trafikverkets fiasko.

En utredning visar att ända sedan 1990-talet har Trafikverkets prognoser för trafikutvecklingen i Sverige slagit helt fel. Alla prognoser som gjorts över utvecklingen av järnvägstrafiken har kraftigt underskattat det ökade resandet. Prognoserna, som ju till viss del i varje fall, har bildat underlag för investeringar i järnvägen har ständigt underskattat det ökade resandet. Resultat? Det har inte investerats i ökad kapacitet i den omfattning som ökat resande har krävt. Som resultat har vi idag en kapacitet på järnvägen som inte kan svälja all den trafik som skulle behöva köra. Lägg till politiker som ytterligare snålat och vi har ett rejält underdimensionerat järnvägsnät.

Vi kan lägga till att medan prognoserna om ökat järnvägsresande ständigt har underskattat ökningen så har samma prognoser när det gäller biltrafik och flygresande överskattat ökningen. Trafikverkets prognoser när det gäller bilismen och flygandet har alltså överskattat intresset för att öka bilismen och flygresandet.

Kompetensbrist hos Trafikverket? Eller är det medvetna val?

Läs:
Trafikverkets räknemissar gör det svårt att öka tågresandet. - Helsingborgs Dagblad
Lyssna: 30 år av felplanering bakom trängseln på järnvägen. - HD podd
ÖB: Nato ställer krav på bättre järnväg. - Aftonbladet
EU-beslut om förenklingar för järnvägen – seger för Europa. - Aktuell Hållbarhet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Sverigedumokraterna.

Färdiga åsikter - helt gratis

Avslöjandena av Sverigedemokraternas rysslandsinfluerade trollfabriker fortsätter att engagera. De som är kritiska till SD:s politik kan peka på: - Vad var det vi sade! Detta medan Sverigedemokraterna känner sig fruktansvärt illa behandlade. Hur som helst så är verkligheten bland annat den att Sverigedemokraterna i hemlighet betalt influerare på TikTok för att sprida SD-propaganda. Politisk reklam är förbjudet på TikTok. Men genom att i hemlighet betala influerare för att sprida SD-dyngan så kringgår men det förbudet.

Det står allt mer klart att SD är ett falskt parti som sprider dynga!

Läs:
SD:s nya kommunikationsplan – satsar på TikTok. - Resumé
Tiktok om SD:s dolda sponsring: Utvärdering från fall till fall. - Aftonbladet
S-toppen rasar mot SD:s trollfabrik: Ryssfasoner. - Aftonbladet
Få succéer – då satsar SD på säkra kort. - Jack Werner i Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» SD:s vänner.

Jag ser för övrigt att SD:s finska vänner Sannfinländarna uteslutit en av sina riksdagsledamöter. Timo Vornanen har fått lite bekymmer med rättsväsendet sedan har plockat fram ett vapen och öppnat eld utanför en bar i Helsingfors. Vapen och politiker är inte en bra kombination. Vapen och barbesök är nog inte heller någon bra kombination.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» SD:s förlust?

Vi kan notera att en av Sverigedemokraternas EU-parlamentariker, Johan Nissinen, nu bestämt sig för att ställa upp för Jan och Saras EU-projekt Folklistan istället. Johan Nissinen har väl inte låtit tala om sig så mycket, vilket väl visar sig nu i att han petats från SD:s lista inför valet i år. Det kan ju förklara lite varför att hamnar på Folklistans lista istället. Dom samlar ihop en hel del som inte fått plats hos sina gamla partier. För övrigt kan vi notera att Johan Nissinen kom in i EU-Parlamentet 2022 som ersättare för Jessica Stegrud. Minns ni henne?

För övrigt ser jag att Sara Skyttedal fortsätter att ta strid för rätten att knarka. Det var ju hennes eget "missbruk" som bidrog till att KD inte ville ha mer med henne att göra. Fast hon kallar det nog bara "bruk"?

Läs:
EU-parlamentariker lämnar SD – kandiderar för Folklistan. - Alltinget
Skyttedal tar strid om knarket – igen. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens lästips.

Jag läser en kolumn i Helsingborgs Dagblad skriven av Pernilla Ström om Migrationsverket. Läs den! Jag vill kanske personligen lägga mindre skuld på själva Migrationsverket och mer på de politiker som beslutar om vad som ska gälla än vad Pernilla verkar tycka. Men, läs och begrunda! Och nu har vi alltså en ansvarig minister i Maria Malmer Stenergard som är direkt rasistisk mot människor av utländsk härkomst. Jag skäms över att vårt lands politik när det gäller migration ska styras av en politiker med den människosynen.

Hur som helst, läs Pernilla Ströms kolumn:

Läs:
Inga svar. Migrationsverket fortsätter att underprestera. - Pernilla Ström i Helsingborgs Dagblad
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Om upprördhet.

Jag ser att vår utbildningsminister Mats Persson (L) är ytterst upprörd över att studenter (och lärare och...) högljutt protesterat mot Israels folkmord i Gaza. - "De borde skämmas!" är hans reaktion. Jag för min del tycker att hans parti (och resten av den Brunblå sörja som styr vårt land) snarast borde skämmas för att man verkar tycka att det israeliska mördandet av palestinier är en proportionerlig kollektiv hämnd mot palestinierna för Hamas vidrigheter.

Läs:
Ministern om Gazaprotesterna: Borde skämmas. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: