torsdag 9 maj 2024

Idag är det Europadagen

» Om EU:s klåfingrighet.

En av mina stora invändningar mot medlemskapet i EEC/EG/EU när vi höll folkomröstning om medlemskapet var EU:s klåfingrighet med beslut som skulle gälla i alla medlemsländer - trots att kultur och samhälle kanske såg helt olika ut. Besluten kanske inte alls passade in.

Ett sådant beslut som vållat stor ilska inom vissa kretsar i Sverige är det som påstås förbjuda att man eldar upp trädgårdsavfall i trädgården. Pajasen och EU-älskaren Ebba Busch blev tydligen så upprörd att hon i protest samlade ihop en hög i trädgården och tände eld på. Det framgick inte om hon hade blivit tvingad att låna lite grenar och kvistar från grannarna. Hur som helst så verkar det hela i det här fallet bygga mycket på missförstånd. Dels är det så att det redan i dag på många håll är förbjudet att tända upp en öppen eld i sin trädgård och förpesta tillvaron för grannar som tvingas stänga fönstren och tvätta om tvätten som hängde ute på tork. Dessutom framförs det som att Naturvårdsverket övertolkat vad EU egentligen beslutat.

Jag tycker för övrigt att det är totalt vansinne att elda upp trädgårdsavfall som kan bli perfekt kompostjord. Här i Åstorp kan man som villaägare abonnera på ett större sopkärl för trädgårdsavfall som töms varannan vecka under säsong. Där lägger jag sådant som är för tjockt för att hinna förmultna på några år. Annat läggs på kompost och blir perfekt kompostjord för att förbättra trädgårdens jord med eller lägga i pallkragar.

Att elda upp det hela? Vansinne!

Ett annat område som skapat problem handlar om reglerna för dygnsvila. EU-regler som har ett gott syfte, men som skapat stora problem inom flera områden här i Sverige där frågan tidigare reglerats i avtal som båda parter varit eniga om. Det kan vara Räddningstjänsten som ett tydligt exempel. Där man tvingats till komplicerade ansökningar om dispens för att verksamheten ska fungera. Det är möjligt att reglerna behövs i länder där facket och avtalen är sämre. Men i Sverige skapar EU-reglerna bara problem.

Men, ett område där jag just nu svär mer eller mindre dagligen är de pga EU-påbud införda plastkorkarna som ska sitta kvar på förpackningen. I Sverige har vi lärt oss att sopsortera. De flesta lägger plastkorken i plastavfallet eller skruvar tillbaka korken innan vi pantar flaskan. Det är ju helt vansinnigt med en plastkork som sitter kvar på flaskan och bara är i vägen om man ska dricka ur flaskan. För att inte tala om alla svordomar som görs över korkade plastkorkar på mjölkpaket, yougurtpaket och liknande. Det här är ett totalkorkat EU-påbud som skulle kunnat vända hela EU-opinionen om vi skulle haft en ny folkomröstning om medlemskapet.

Vrid tillbaka - korken. Det blev korkat!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens lästips.

I Aftonbladet skriver Mikael Nyberg om hur Sverige kapitulerar inför USA och låter USA ockupera Sverige genom det s.k. DCA-avtalet. I korthet tillåter det amerikansk militär att ockupera 17 svenska militära anläggningar - utan förbehåll. Man behöver inte berätta när, hur, varför och med vad. Amerikanska militärer står över svensk lag och kan i princip begå vilka brott mot svensk lag som helst, Sverige har inte några rättigheter. Vi har inte ens lagt in ett kärnvapenförbud som andra länder gjort. Allt bygger på att vi litar på amerikansk välvilja. Men avtalet gäller fortfarande när/om Donald Trump valts till president i USA.

Läs Mikael Nybergs text, han skriver det bättre än vad jag skulle gjort.

Nu ger vi den svenska försvarsmakten till USA.

Stoppa kapitulationen

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

» Israeliska brott.

För övrigt ser jag att nu börjar USA också på allvar tröttna på att hålla Benjamin Netanyahus Israel under armarna. De högerextrema ultranationalister som drömmer om ett Storisrael och som Benjamin Netanyanhu ha gjort sig helt beroende av driver en politik som har som mål att ockupera och annektera hela det som ska utgöra en palestinsk stat. Målet är att fördriva alla palestinier från sin stat, om man inte kan ta livet av dom. Man ser dessa som lägre stående medan man ser judarna som Guds utvalda att styra över andra. Det är en människosyn som inte delas med en majoritet av Israels befolkning. Det är dessa grupper som tillsammans med palestinska terrorgrupper är det stora hotet mot fred. Båda grupper VILL inte ha fred utan att ha utplånat motståndaren. Och det gäller alltså båda parter.

Uppenbart är att till och med USA börjar tappa tålamodet.

Läs:
Besvikelse och irritation i Israel efter Bidens uttalande. - Sveriges Radio

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: