lördag 21 januari 2023

Yttrandefrihet

» Vs underdånigt knäkrypande.

Idag är det Kramens dag. Tänk på det och ge någon du tycker om en rejäl varm kram. Visa att du bryr dig!

Såja, då var vänligheten avklarad. Nu återvänder vi till verkligheten. Den svenska yttrandefriheten är viktig, och något som skiljer oss från totalitära stater som Turkiet. En upp och nedvänd upphängd docka föreställande Mr Erdogan of Turkey ses i Turkiet som terrorism. Det kan påpekas att allt som inte passar den turkiska regimen ses som terrorism. I Sverige ses samma upphängda docka som en ganska dålig demonstration som nästan säger mer om de som demonstrerar än det man demonstrerar emot. Negligerar man hela spektaklet så får det ingen effekt. Nu blev det inte så. Turkiet blev urförbannade och stoppade den svenska talmannen Andreas Norléns besök till Turkiet. Företrädare för den svenska regeringen som Ulf Kristersson och Tobias Billström stämde i sitt sedvanliga knäkrypande in i de turkiska fördömandena istället för att betona att i Sverige råder yttrandefrihet. Senaste nytt är att Turkiet nu även stoppat den svenska försvarsministern Pål Jonsons besök i Turkiet.

Yttrandefrihet
Till slut blev demonstrationen mycket mer lyckad än vad den förtjänade!

Vi kan dra paralleller med pedofilen och islamofoben Rasmus Paludans eldande av Koranen på olika håll i Sverige. Han har nu fått polistillstånd för att återigen tända fyr på ett exemplar av Koranen utanför den turkiska ambassaden i Stockholm. Han måste köpa böckerna kartongvis? Vi kan förresten notera att betalningen för polistillståndet stod tydligen ledande sverigedemokrater för. Vi ska kanske fråga Ulf Kristersson igen om han leder en majoritetsregering (som alltså innefattar SD) eller om han bara leder en svag minoritetsregering bestående av valets förlorare sittande i SD:s knä? Vi kan för övrigt notera att ledande politikers fördömanden då inte handlade om Rasmus Paludan utan om motdemonstranternas våldsamma uppträdande. Ebba Busch tyckte till och med att polisen borde skjuta skarpt. Fast hon hade inget att säga om Rasmus Paludan!

Rasmus Paludans återkommande dumheter är också en del av den svenska yttrandefriheten. Det bästa man kan göra är att helt negligera honom och inte ge honom någon publicitet. Då blir hans smaklösa demonstationer totalt misslyckade. De som tog till våld tidigare gjorde ju precis det som Rasmus Paludan önskade. Han tycker själv att det blev lyckat när det blir våld. Vi har yttrandefrihet i Sverige, hur korkade och sjuka våra åsikter än är!

Egentligen kan man också räkna in islamofoben Lars Vilks i det här resonemanget. Hade man totalt struntat i hans usla antimuslimska konst så hade den fått den uppmärksamhet den förtjänade. Men så blev det ju inte. Han fick just den publicitet han önskade. Han har ju till och med blivit hyllad för sin islamofobi, för att han utnyttjat sin yttrandefrihet. Hans engagemang i diverse andra antimuslimska och islamofoba arrangemang på olika håll i världen har inte fått samma publicitet. Egentligen förtjänade hans usla konst inte mer publicitet. Precis som Rasmus Paludan inte förtjänar någon publicitet. (Förlåt att jag ger honom den...). Lika lite förtjänade Aktivistgruppen Rojavakomittéerna någon större uppmärksamhet. Men nu blev det ju verkligen lyckat. Allt ses nu istället som en mycket lyckad demonstration mot hela det svenska NATO-medlemskapet.

Eller ska vi nämna MUF:s pilkastningstavla med en elak karikatyr av Olof Palme?

Den svenska yttrandefriheten ska värnas. Och det gäller även för statsminister Ulf Kristersson och utrikesminister Tobias Billström. Annars förtjänar ni inte att inneha de poster ni har!

Lästips:
Turkiet protesterar mot koranbränning. - Svenska Dagbladet
Turkiet stoppar besök från försvarsministern Pål Jonson. - Dagens Nyheter
Fler Erdogandockor väntas inte under lördagens demonstrationståg. - Dagens Nyheter
Ingen utredning av Erdogan-dockan. - Arbetaren
Nej, Erdogandockan är inte smaklös. - Stina Oscarson i Svenska Dagbladet
Ministrarna agerar extremt olämpligt. - Svenska Dagbladet
Strunta i dockan, Sveriges roll i Nato är viktigare. - Huvudledare Helsingborgs Dagblad
Hur desperat är regeringen egentligen – och är Turkiet verkligen rätt stat att anpassa sig efter? - Magasinet Para§raf
SD:s dockilska: Hot om våld hör inte hemma. - Expressen
Ulf Kristersson hyllar Turkiets ”demokrati” och pissar på vår. - Alex Schulman i Dagens Nyheter

Inga kommentarer: