onsdag 11 januari 2023

Lita aldrig på högern

» Aldrig....

I USA pågår det rättsliga efterspelet efter Trumpsupportrarnas kuppförsök där supportrar till Donald Trump försökte storma Kongressen. Trump vägrade erkänna sig besegrad i presidentvalet, han hävdade att det var valfusk. Han hetsade sina supportrar till att med våld försöka stoppa Bidens installation. Lyckligtvis misslyckades kuppen.

I Tyskland stoppade säkerhetspolisen en planerad våldsam kupp från den s.k. Reichsbürger rörelsen. Under ledning av Prins Heinrich XIII Reuß höll man på att bygga upp en beväpnad rörelse. En grupp som innehöll f.d. och nuvarande militärer, politiker från högerextrema partier och andra högersympatisörer. 100-tals personer arresterades och mängder med vapen beslagtogs.

I Brasilien stormade för några dagar sedan tusentals supportrar till Jair Bolsonaro olika myndighetsbyggnader för att förhindra valets vinnare Lula da Silva från att tillträda som president. Valets förlorare Jair Bolsonaro, som inte erkänt sig besegrad, åkte istället till Florida i USA för att inte behöva överlämna makten. Först när det stod klart att kuppförsöket misslyckats tog Bolsonaro själv avstånd från upploppen. Hundratals personer har arresterats.

SD:s rötter
Behöver vi påpeka att Bolsonaro och Trump var goda vänner! Och det går en "röd" tråd mellan olika högerextrema terrordåd och händelser som nämns ovan. Konspirationsspridare från den här högerextrema rörelsen släpps fritt fram här i Sverige på Sverigedemokraternas pestspridande webb-tv-kanal Riks.

Vem tar ansvar? Vi står inför en besvärlig lönerörelse. Vi har en extremt hög inflation, och det kommer att bli omöjligt för de fackliga organisationerna att få ut löneökningar som skyddar köpkraften för deras medlemmar. Istället tar de fackliga organisationerna ett stort samhällsansvar genom att inte kräva extrema löneökningar. Löneökningar som sedan skulle späda på inflationen ytterligare. Men den typen av ansvarstagande från de fackliga organisationerna kräver ju att ALLA tar ett gemensamt ansvar. Vi kan inte låta företagsledare, direktörer, styrelseledamöter osv fortsätta att göda sig själva medan de som jobbar ihop deras överskott lämnas i sticket.

Men det är uppenbart så att det ansvaret tänker inte girigbukarna ta. Dagens Nyheter har granskat inkomsterna för ett 140-tal vd:ar. Deras inkomstökningar ligger på i snitt 20%. Så mycket för att ta eget ansvar och inte bara kräva att andra ska ta det där samhällsansvaret. Tror ni att girigbukarna skäms? Inte det minsta! Dom hånskrattar hela vägen till banken!

Det är helt enkelt dags att höja skatterna för de högsta inkomsterna. Inte sänka dom som den nuvarande Brunblå sörjan gör. En Brunblå sörja styrda av Sverigedemokraterna. Håll det i minnet, det är SD som sitter bakom och drar i tåtarna!

Läs mer:
Hundratals gripna efter kongresstormningen i Brasilia. - Sveriges Radio
Hundratals gripna efter stormning i Brasilien. - Svenska Dagbladet
Bestörtning i Brasilien: Detta var ett terrorattentat. - Dagens Nyheter
Högerpopulisterna följer samma handbok. - Helsingborgs Dagblad
Terrordådet i Oklahoma City har fortsatt göda vit makt-grupper. - Tidningen Global
Konspirationsteorierna framfördes i SD:s tv-kanal. - Dagens Nyheter
Stora lönelyft för börsbolagens toppar – klår inflationen. - Dagens Nyheter

Inga kommentarer: