tisdag 3 januari 2023

Nyårshelgens citat

» Denna Ebba.

- "Jag sitter till exempel här dagen innan nyårsafton."

Så förklarade Energiminister Ebba Busch (Kd) att regeringen verkligen sitter och jobbar hårt för att få ut elstödspengar till hushållen.

>Vår styrande Brunblå sörja
Vad är det som är så speciellt med att en minister sitter den 30 december och jobbar med att få igång något som var utlovat till 1 november? Jag vet inte vilken form av samhälle Ebba Busch är uppvuxen i, men dagen före nyårsafton, den 30 december är en helt vanlig arbetsdag! Det hade varit en direkt skandal om Ebba Busch hade tagit ledigt den 30 december istället för att jobba på att få igång något som i valrörelsen var utlovat till den 1 november, alltså för två månader sedan. Var det kanske just det löftet från partierna i den Brunblå sörjan som gjorde att Sverigedemokraterna idag kan sitta och dra i tåtarna och få valets tre förlorare att genomföra det SD ger order om.

- "Vi gör precis det vi sade i valrörelsen, exakt det gör vi."

Så försöker vår statsminister Ulf Kristersson (M) bortförklara att man än så länge misslyckats med det mesta.

Ett område där våra styrande inte heller har väljarna med sig är i svansandet för Mr Erdogan of Turkey som Ulf Kristersson och Tobias Billström förnedrar sig till. Knäkrypandet för att förnedra sig inför despoten har inte stöd från de svenska väljarna. Dagens Nyheter har låtit Ipsos fråga svenskar vad dom tycker. En klar majoritet stödjer fortfarande en svensk ansökan om medlemskap i NATO, men det är en mycket liten minoritet som stödjer kompromissandet med svenska lagar och principer. 79% instämmer i: - "Sverige bör stå upp för svenska lagar och våra principer som rättsstat gentemot Turkiet även om det försenar vårt medlemskap i Nato." Bara 10% instämmer i: - "Sverige för försöka komma med i Nato så snabbt som möjligt även om det innebär ett kompromissande med svenska lagar och principer som rättsstat för att tillmötesgå Turkiets krav."

Utvisande av kurder till Turkiet, uttalanden som jämställer den kurdiska motståndsrörelsen i Syrien med terrorister och uppöppnande för att sälja vapen till Turkiet är just det. Kompromissande med svenska principer som rättsstat! Turkiet är en stat som regelbundet genomför militära räder in i grannländer, som ockuperar en del av EU-landet Cypern och som för ett blodigt inbördeskrig.

Sluta förnedra oss Ulf och Tobias!

Läs:
Kristersson och Busch tror visst att väljarna är dumma. - >Helsingborgs Dagblad huvudledare
DN/Ipsos: Väljarna vill se skarp svensk linje mot Turkiet. - Dagens Nyheter

Inga kommentarer: