fredag 27 januari 2023

Tio korta tyckerier

» Läs och fundera.

I. Återstarten av Ringhals 3, som stått stilla sedan i augusti, skjuts nu upp ytterligare. 19 mars är senaste budet. Visst är kärnkraft en stabil och säker energikälla?

II. Om kanske en månad har förhoppningsvis en hel del av oss fått vårt elprisstöd utbetalt. Hur mycket Sveriges ungefär 600 miljardärer får i stöd för sina pooler, jacuzzi och annat lyx ska dock hållas hemligt. Jag förstår hur Ebba Busch förtvivlat vill dölja den uppgiften för oss.

III. Att Sverigedemokraterna inte har någon miljöpolitik är ingen nyhet. Att man är motståndare till miljöåtgärder vet vi alla. Klimatkrisen är bara dumheter i SD:s värld. Nu är tydligen SD:s antimiljötalesperson Martin Kinnunen upprörd på Ebba Busch och Romina Pourmokhtari för att dom vill sätta upp ett nollutsläppsmål till 2045. Det är ett brott mot TiDÖavtalet säger han!

IV. Så fick då lögnaren och tjuvfiskaren PM Nilsson till slut avgå. Och den stackaren får inte ens avgångsvederlag. Fast han ska ju vara glad för att han är svensk och inte invandrare. Då hade han ju garanterat utvisats för bristande vandel!

Sven Tycker alltid något
V. Näringslivets lobbyorganisation Timbro vill påminna Regeringen om att Sverige har världens femte högsta skattetryck och att det är dags att sänka skatter. Men, hade vi inte världens högsta skattetryck? Det finns kanske marginal för att höja några skatter!

VI. Regeringen lägger ner vår förra regerings utredning om karensavdraget. Istället för att minska bestraffningen av sjuka vill man öka bestraffningen av sjuka. Man vill helt enkelt tvinga förkylda att gå till jobbet och smitta arbetskamraterna.

VII. Vindkraft kan vara småskalig och vacker. Kolla in det här tjusiga konstverket som kan ge el till 5-10 lägenheter.

VIII. Jag läser i Råd & Rön att förra årets telefonbedrägerier mot främst äldre lurat till sig ca 550 miljoner kronor. En ökning med 70% sedan året innan. DET är en brottslighet som verkligen har ökat i motsats till gängskjutandet som faktiskt varit mer eller mindre oförändrat de senaste fem åren. Men mediebevakningen...

IX. I varje fall i vissa kretsar inom Liberalerna börjar paniken sprida sig och tålamodet med Sverigedemokraterna ta slut. Skandalen med Chang Frick är lite av en tändande gnista.

X. Det israeliska mördandet av palestinier på ockuperat område har tagit ny fart. Bara i år har 29 palestinier dödats för att man gör motstånd mot en främmande makts ockupation. Ungefär som ukrainare gör mot Rysslands ockupation.

Och som en eftergift till Sverigedemokraterna fortsätter jag att undvika att använda arabiska siffror. Vi har allt för stort inflytande från de hemska araberna och muslimerna utan att behöva ta till deras siffror.

Inga kommentarer: