torsdag 4 maj 2017

En torsdag utan ärtsoppa

» Moderaternas interna liv

Jag såg att Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra återigen betonat att Moderaterna är ett "Arbetarparti". Det är uppenbart att det är så att vara Arbetarparti innebär att man ska ytterligare bestraffa den som blivit sjuk, den som är handikappad eller den som har förlorat sitt jobb och har svårt för att få något nytt jobb. I den moderata sinnevärlden väljer man nämligen att bli sjuk, man väljer att bli handikappad och man väljer att gå arbetslös. Dessutom verkar moderater tro att man lever lyxliv när man valt att bli sjuk, valt att gå arbetslös eller valt att kalla sig handikappad. Jag tror att Anna Kinberg Batra, Ulf Kristoffersson och dom andra skulle prova på att leva på sjukpenning eller a-kassa en tid så kanske dom ändrar åsikt. I slutet av mars skrev dessa två pellejönsar ett debattinlägg som gick ut på att en trebarnsmamma kunde leva lyxliv på 28.000 i skattefria bidrag varje månad. Det gick alltså ut på att bidragen är så höga att det inte skulle löna sig att arbeta och att därför MÅSTE bidragen sänkas rejält. Jag mejlade Anna Kinberg Batra den 29 mars och bad henne berätta vilka alla dessa bidrag var. Jag har inte fått något svar...

Arbetarpartiet
I dag tänkte jag därför fundera lite över det moderata inre livet. Jag har ett antal gånger på bloggen berättat om den lokala moderatledaren i Åstorp och hans politiska gärning. Pontus Pålsson har under många år varit den moderata gruppledaren i fullmäktige till exempel. Hans sätt att uppföra sig resulterade i att han anmäldes som ett arbetsmiljöproblem bland personalen på kommunkontoret. Resultatet blev att han fråntogs nyckeln till kommunhuset och bannlystes därifrån. Det har även varit andra konflikter. 2015 sände SVT i Skåne ett inslag om hans eskapader. Pontus gillade inte det hela och började forska efter källorna till SVT:s uppgifter. Till slut dömdes han av Tingsrätten för att ha forskat efter medias källor. Pontus Pålsson höll inte med utan överklagade, men även Hovrätten dömde honom. Fortfarande gav sig inte Pontus utan överklagade till Högsta Domstolen, men för en tid sedan kom utslaget därifrån om att man inte ens ville ta upp ärendet. Det har därför kommit upp frågan om vilka konsekvenser domen får för Pontus Pålssons fortsatta politiska karriär. Det moderata Skånedistriktet har hela tiden vägrat uttala sig så länge en slutlig dom har fallit. Man har dock fortfarande inte vågat ta ställning. Det har däremot nu Moderaterna i Åstorp. Den nyvalda ordföranden för avdelningen i Åstorp, Margareta Pålsson, har nu deklarerat att man fortfarande har fullt förtroende för gruppledaren Pontus Pålsson. Observera de samma efternamnen. Pontus är Margaretas son. Margareta Pålsson har återvänt till lokalpolitiken efter en karriär som riksdagsledamot och senast landshövding i Skåne. Som sagt, man har fortfarande förtroende i Åstorp. Skånedistriktet vågar dock fortfarande inte uttala sig. Det ska kanske berättas att den moderata gruppen i kommunfullmäktige har en gång tidigare haft en omröstning om förtroende för Pontus Pålsson. Förutom Pontus själv var det tre ledamöter närvarande. En röstade för förtroende medan två röstade mot förtroende. Nu var ju Pontus Pålsson själv också närvarande så han röstade för förtroende. Alltså slutade omröstningen 2-2. Eftersom Pontus Pålsson var ordförande hade han utslagsröst så röstningen blev till slut 3-2 för ett fortsatt förtroende. Det ska kanske tilläggas att de två som inte hade förtroende strax efter lämnade politiken.

Stockholmskan Anna
Från det moderata interna livet kan vi också utläsa en konflikt mellan Skånemoderaterna och Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batras Stockholmsmaffia. En utlösande faktor den här gången är reaktionen på att Regeringen äntligen slopat ID-kontrollerna för pendlarna mellan Skåne och Danmark. Kontroller som varit fruktansvärt skadliga för den integrering mellan Skåne och Danmark som pågår, men som man helt uppenbart inte begriper bland vår Stockholmsfixerade maktelit. Anna Kinberg Batra har dock kritiserat beslutet vilket verkligen retat upp moderaterna i Skåne. - "Anna Kinberg Batra har i migrationspolitiken agerat Stockholmsfixerat och Malmöfientligt" karakteriserar Torbjörn Tegnhammar, som är ordförande för Moderaterna i Malmö, agerandet. - "Det är tråkigt att höra att partiledningen är för en ordning som är förödande för Öresundsregionen. Jag har bett våra företrädare i Stockholm att tänka igenom hur det skulle vara om det upprättades gränskontroller i tunnelbanan i Stockholm." Det känns lite kymigt att medge att en moderat har rätt. Men jag är precis som Torbjörn Tegnhammar övertygad om att hade det handlat om Stockholm hade man valt en annan lösning. Jag tror inte att man i Stockholm har fattat att för Skåne är København mycket viktigare än Stockholm. För Skåne är det København som är "huvudstaden". Eller det kanske är det som man oroas över i Stockholm och vill förhindra? Stockholm har inte förstått att København är en större stad än Stockholm och för oss i Skåne mycket viktigare. Men, "Stockholmare är ju smartare" i varje fall som Anna Kinberg Batra hävdade.

Inga kommentarer: