lördag 13 maj 2017

Bedragare här och där

» Bedragare del 318 och 319

Har ni hört talas om "Inaktivitet-bonus"? Aktivitetsbonus har jag hört talas om. Men "Inaktivitet-bonus"? Hur som helst har några bedragare som kallar sig Consumentmail.com skickat ett mejl och erbjudit mig denna form av "Bonus" med 4.000 kronor. Gissningsvis behöver jag bara berätta om vilket konto jag har och lösenordet dit......

Ditt konto blev d. 09/05/17 tilldelad 4 000 kr
Lås upp i dag customers@email.consumentmail.com

Ditt konto blev d. 09/05/17 tilldelad en 4.000 kr bonus

Inaktivitet-bonus redo för betalning
Lås upp i dag

Ditt konto blev d. 09/05/2017 tilldelad en 4.000 kr bonus på grund av din senaste inaktivitet.

Om du vill använda denna bonus, vänligen registrera din e-postadress här.

Konto: sven@swl.nu
Bonus belopp: 4.000 kr

Du kommer anmodas att bekräfta ditt namn och skapa ett lösenord för att aktivera din kredit. Vi hoppas att denna bonus kommer att ge dig lust att fortsätta.

Godkänd bonus här

Du får detta nyhetsbrev på grund av att du anslutit dig på vår lista i samband med deltagande av tävling på internet. Du kan när du önskar avanmäla dig från vårt nyhetsbrevgenom att klicka här.

Egentligen ganska komiskt att man erbjuder en "Inaktivitet-bonus" som man hoppas ska ge mig "lust att fortsätta"! Fortsätta vara inaktiv? Jag bara ruskar på mitt huvud. Dom verkar dessutom ha glömt att registrera domänen Consumentmail.com.

Något annat som får mig att ruska på huvudet och känna förundran är den här kommentaren som jag fick från signaturen "Kill" på ett inlägg på bloggen för några dagar sedan om rökare. Så här på tok obegripligt skriver signaturen:

Ahaa, its good diallogue regarding this pozt heere att his blog, I hve read all that, sso nnow mee also cmmenting here. Does youhr log have a contzct page? I'm havikng teouble locating it but, I'd like to shoot yyou an e-mail. I've got some suggestions ffor youjr bblog yoou miht bbe ingerested iin hearing. Eithdr way, great site annd I loo forwsrd too seeing itt develop ovsr time. I coul nnot retrain from commenting. Petfectly written! http://foxnews.org

Länken till Fox News leder faktiskt till Fox News. Men texten på vad jag tolkar som medvetet skriven korkad engelska har jag ingen som helst förståelse för. Möjligtvis skrivet så för att Google translate och liknande tjänster inte ska klara av att översätta. Men varför? Hur som helst har jag valt att inte publicera kommentaren. Precis som jag valde att inte ansöka om mina "Inaktivitet-bonus". Jag känner mig på tok för aktiv för att kunna kvalificera mig.

Nordea smiter undan
Apropå bedragare så läser jag att det i banken Nordeas egna interna riktlinjer står att "bankens verksamhet inte ska vara skattedriven utan affärsdriven". I Nordeas egna dokument står att man "inte ska driva verksamheten med inriktning på att minimera skatten". Det vore intressant att veta om Nordeas VD Casper von Koskull själv läst dom egna interna reglerna. Eller om ordförande Björn Wahlroos läst papperna. Min gissning är att dom kommer som en överraskning. Hur som helst kan ju sådana här arbetsdokument lätt ändras. Det är liksom bara att stryka texten innan man smiter från avgifterna till Svenska staten och flyttar till lägstbjudande, Danmark eller Finland. Bye bye Nordea!

- "Den här typen av skatteplanering och hot om att flytta på grund av skatteskäl går stick i stäv mot den policyn" säger Jakob König på Sveriges konsumenter med hänvisning till Nordeas hot om att flytta huvudkontoret från Sverige om man tvingas betala en högre avgift. - "Då måste man fråga sig om en kortsiktig vinst där man smiter från en skatt är mer värdefull för ägarna på lång sikt än att vara en hållbar och ansvarsfull samhällsaktör" fortsätter Jakob König.

"Nu kommer jag nog att stöta mig med vissa men omkring 80 procent av människorna är idioter, åtminstone när det handlar om pengar. Finanssektorn handlar om att flytta pengar från de 80 procenten som saknar idéer till de 20 procent som har det" säger Nordeas ordförande Björn Wahlroos.

Inga kommentarer: