måndag 20 juni 2016

Sverige ska skämmas

I morgon ska den svenska Riksdagen rösta om de kraftiga inskränkningarna i svensk flyktingpolitik som regeringen lagt fram. En politik som är en skam för Sverige. Så här skriver Amnesty International:

Amnesty International
Sverige har länge varit ett föregångsland vad gäller flyktingpolitik och ett värdigt mottagande av utsatta människor. Att införa åtgärder som innebär att Sverige lägger sig på den absoluta miniminivån för vad som är tillåtet enligt EU-rätten skulle få mycket stora konsekvenser, inte bara för människor på flykt - det skulle även riskera att allvarligt skada det förtroende och goda namn som Sverige byggt upp internationellt.

Den 21 juni kl 15:30 röstar riksdagen om regeringens lagförslag om bland annat tillfälliga uppehållstillstånd och begränsningar av möjligheten till familjeåterförening. Lagförslaget innebär en helt ny och mycket restriktiv flyktingpolitik. Amnesty International är mycket oroad över utvecklingen.

Amnesty International vädjar till riksdagens ledamöter att rösta nej till det presenterade lagförslaget. Vi uppmanar alla dem som delar vår oro och kritik att göra likadant.

Jag vill ge all heder åt Vänsterpartiet och Centerpartiet som inte accepterat denna vidriga egoism. Den svenska riksdagen ska skämmas!

Inga kommentarer: